2005-11-09
 
bonobo
HELSINKI - Woensdagavond. Ik ben net thuis...

Dinsdag trof Jorn, die voor wat werk in de stad was, en we aten wat in een goedkoop ravintola met lekkere pizza's en rochelende Finnen... we hadden heel wat te bespreken.

Na alle vergaderingen, rapportages, projectplannen etc. etc., had ik aan het eind van de dag tijd om wat technisch werk te doen; ik portte gtkhtml naar het maemo-platform (voor de twee keer). Het meeste werk zat ik configure.in, maar het lijkt nu goed te functioneren. Ik ga proberen of het mogelijk is de 'viewer' van ons emailprogramma te baseren op GtkHTML. Het blijft toch leuk om een beetje met software te spelen...

Een van dingen die ik gedaan heb is het verwijderen van de afhankelijkheid van GtkHTML op Bonobo. Bonobo is technologie om verschillende applicaties met elkaar te laten communiceren, geïnspireerd door Microsofts OLE2, maar werkend bovenop CORBA. Bonobo is nooit een groot succes geworden, met name omdat het nogal ingewikkeld is om te gebruiken (in C). Het is wat makkelijker dan CORBA, maar dat zeg ook niet veel... In het begin van deze eeuw schreef ik wat artikelen/tutorials over Bonobo. Er was zelfs sprake van een boek voor O'Reilly's, dat ik samen Mathieu schreef... het is nooit voltooid, maar vandaag hoorde ik eindelijk weer eens wat van Mathieu... via onze bugzilla :-)


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger