2005-11-14
 
b+
HELSINKI - Maandag. Regen, regen, regen... Er zou nu een flink pak sneeuw moeten liggen. De oren zouden haast van mijn hoofd moeten vallen van de kou. Maar nee. 8°C en regen, regen, regen. Omstreeks twee-drie uur 's middags begint het al te schemeren, niet lang nadat het eindelijk een beetje licht was geworden. Weinig reden om me niet op mijn werk te concentreren!

ppt

En da's ook wel nodig. Ik ben betrokken bij een record aantal projecten, elk in een verschillende fase en met een verschillend ritme. Gelukkig overstijgt mijn detailkennis projectgrenzen, zodat ik overal een welingelichte indruk kan maken. Maar dat is natuurlijk niet waarom het gaat. Het belangrijkste is om al die rapporten op tijd af te hebben. En al die vergaderingen bij te wonen... Gelukkig kan ik sommige 'rapporten' schrijven in een presentatieprogramma, zoals PowerPoint of OpenOffice Impress. PowerPoint krijgt veel kritiek omdat het slecht doordachte plannen eenvoudig in fraai uitziende onzin kan omzetten. Ik gebruik het echter om mijn (natuurlijk ;-) goed doordachte ideeën in korte punten te beschrijven. Helder en bondig, en beknopt genoeg zodat het ook werkelijk gelezen wordt. Andere plannen vereisen meer details - en volumineuze documenten. De grap is altijd om op pagina 73 een opmerking te plaatsen over een taart die de lezer bij kan komen ophalen...

muziek

Ik beluister Vision Divines nieuwe album The Perfect Machine - de Italianen zijn sterk in het maken van ongegeneerd pakkende nummers. The Perfect Machine is een conceptalbum met een of ander belachelijk verhaal. De muziek is echter gewoon goed - goede nummers, goed gearrangeerd, goed uitgevoerd en goed geproduceerd. Ik ben een schaamteloos liefhebber van dit soort meefluitbare harde rock / metal... ik weet echter nog niet of ik 'm beter vind dan het voorgaande Stream of Conciousness.

Uit de meest onverwachte hoeken komt goede muziek - zo bracht het Poolse Riverside haar tweede plaat Second Life Syndrome uit. Net zo fraai als het debuut; dezelfde atmosferische, melodieuze Pink Floyd-meets-Anathema muziek, met wat meer variëteit. Goede muziek om een boek bij te lezen :-)

Vooralsnog blijft Redemptions Fullness of Time nog mijn favoriet van 2005.

misc fixes

Mijn vermoedens omtrent Net::XMPP blijken gerechtvaardigd, zo leerde een mailtje van Ryan (ontwikkelaar van Net::XMPP mij) ; maar het lijkt dat ook Google Mail zich niet helemaal aan de regels houdt. Daarom - nog even geen GoogleTalk via sendxmpp. Maar ik ben er klaar voor :-)

Vandaag had ik ook een discussie met een externe ontwikkelaar over ons 770 email programma. De grondreden was de vraag of technische informatie ook aan een waarschijnlijk niet-technische gebruiker moet worden getoond; mijn standpunt is dat dat niet moet gebeuren. Mensen hebben al genoeg 'angst' voor techniek zonder technische meldingen, in het Engels, onbegrijpelijk zelfs voor de meeste Engelstaligen. Een programma dat zich richt op non-technische gebruikers moet soms keuzes maken die minder goed zijn voor technische gebruikers. Maar misschien moet er een 'Toon technische details'-knop komen met de 'echte' foutmelding. Of een logbestand.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger