2005-10-16
 
zondag
HELSINKI - Zondag; vandaag heb ik weer eens mijn trimrondje gelopen - dat was een tijd geleden! Het ging redelijk. Ik moet dat snel nog een paar keer gaan doen, voordat sneeuw en ijs dat tot volgend jaar april ofzo een stuk lastiger maken! Ik was behoorlijk kapot toen ik weer bij mijn huis aankwam, en terwijl ik hijgend de trap op liep naar de derde verdieping had ik plotseling een helder (satori!) moment: ik ken niemand die in een flat woont en op de eerst of tweede etage woont - het is altijd hoger. Raar... Een groot complot?

De laatste tijd luister ik veel naar filmmuziek. En, cheesy als ik ben, is het vooral veel van de überbombastische muziek, zoals die van Howard Shore (Lord of the Rings), Jerry Goldsmith (First Blood), Ennio Morricone (The Good, the Bad and the Ugly, The Mission), Hans Zimmer (Gladiator), James Horner (Braveheart) en natuurlijk John Williams (Star Wars, ET,...) [en ja - ze hebben allemaal nog voor honderd andere films gecomponeerd].

Neo-klassieke filmmuziek blijkt goed te functioneren als achtergrondmuziek als ik werk. En nu ontdekte ik dat de Nederlandse Gothen van Epica ook dergelijke filmmuziek hebben gemaakt - en wel voor kwaliteitsfilm Joyride met begenadigd actrice Georgina Verbaan... De muziek is niet slecht, ik kan me alleen nauwelijks voorstellen dat de muziek aansluit op de film...?

De rest van dit weekend heb ik wat gelezen, een beetje ontspannen, en een beetje gewerkt. En, belangrijk, ik heb mijn backlog van nog-te-beantwoorden email eindelijk weggewerkt. Vroeger kreeg iedereen dezelfde dag nog antwoord, maar tegenwoordig kan het best twee weken duren. E-mails verlaten mijn 'todo'-folder niet voordat ze afgehandeld zijn, en 'todo' is eindelijk weer (bijna) leeg. Applaus voor jezelf!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger