2005-10-21
 
het gaat goed met de wereld
HELSINKI - Weekeinde. Dat was weer een interessante week - veel hard werk, dingen afgerond en nieuwe dingen opgestart. De ontwikkelaars die een bèta-versie van de 770 ontvangen hebben, geven hun reacties op de maemo-mailinglijst, en met name positief :-) En da's fijn te horen, de mening van echte gebruikers die echt geld betaald hebben, is belangrijker dan die van verwende journalisten die elke week vijf nieuwe speelgoedjes ontvangen; al waren die eigenlijk ook vrij tevreden.

Ik werk en woon hier nu al bijna tien maanden - tien maanden in Helsinki. Vooralsnog bevalt het me prima (zoals ik al eerder geschreven heb). In het buitenland wonen betekent dat het elke dag een beetje is als op vakantie :-)

Ik heb met belangstelling gekeken naar het begin van het proces tegen Saddam Hoessein. Het is al weer bijna twee jaar geleden dat de sympatieke Iraakse president door de Amerikanen uit een of ander hol werd gehaald. Ik kan het me goed herinneren - ik zat in Melbourne bier te drinken ter ere van mijn verjaardag, toen de bebaarde leider op televisie verscheen. Een dictator minder in de wereld... volgens een rapport van de Verenigde Naties gaat het steeds beter met de wereld op dit gebied, o.a.:

Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn de verbeteringen nog indrukwekkender. Terrorisme schijnt de enige vorm van politiek geweld te zijn die in opkomst is, maar niet iedereen is het daarmee eens. Het rapport zoekt ook naar redenen voor de verbeterde omstandigheden. Democratisering wordt genoemd - zoals bekend voeren democratieën doorgaans geen oorlog met elkaar. [er is zelfs de zogenaamde McDonalds-theorie die stelt dat geen twee landen met McDonalds-restaurants ooit oorlog met elkaar voerden; die gaat echter niet meer 100% op sinds de oorlog met de Servië in 1998]. Dan er is het einde van de Koude Oorlog en kolonialisme, en de afschrikkende werking van wapens. En (niet verwonderlijk) zien de Verenigde Naties zichzelf ook als een belangrijke vredestichter en -handhaver... Interessant rapport.

In ieder geval - het lijkt niet allemaal zo slecht te gaan met de wereld. Gelukkig maar! Een goede gedachte om het weekeinde mee te beginnen.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger