2005-10-06
 
chapter ii - the secret of life
HELSINKI - Donderdagavond.

Lekker gewerkt de laatste dagen. Ik was in staat om wat optimalisaties te doen in code die gebruik maakt van GtkTreeModel, GtkTreeView en vrienden. Een operatie die met een gtk_tree_model_foreach over de rijen itereert om een bepaald element te zoeken, zocht naar een bepaalde string; daarvoor kan gtk_tree_model_get gebruikt worden, die de string kopieert, Dat 's een nogal dure operatie, vandaar dat ik nu hashes van die strings gebruik - longs. Die hoeven niet ge-alloc'd/-free'd te worden. Dat scheelt!

GtkTreeView/GtkTreeModel is een fraai stukje werk. Het kost even tijd om te begrijpen, maar eigenlijk is het allemaal erg logisch. Een van de mensen die eraan gewerkt hebben is onze landgenoot Kristian. De meeste muziek beluister ik dankzij het werk van Jorn (die z'n blog weer eens moet bijwerken ;-), en onder andere Ronald. Verder, Python is Guido's idee, Postfix is door Wietse gemaakt, en Bram schreef Vim. Allemaal landgenoten - daar mogen we best trots op zijn!

Een aantal van mijn collega's gaat naar Boston voor de Gnome Developer's Summit. Ben benieuwd wat daar uit komt. Ik heb zelf andere plannen - ik ga met Ann-Christin naar Tartu in Estland, om haar verjaardag te vieren. Tartu is ook de woonplaats van de eerder genoemde Jorn, maar die is juist dit weekeinde, u raadt het al, in Boston. Nou ja, volgende keer beter. Ik hoop wat mooie foto's te maken in Tartu en omgeving...


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger