2005-10-03
 
...by your command...
HELSINKI - Maandag.

Het weekend was bijzonder geslaagd - mijn belangrijkste doelstelling, nl. behoorlijk uitrusten, is gehaald! Zondag ben ik met AC naar een tentoonstelling gegaan over Japanse pop-art, en in het bijzonder manga geweest. Dat was erg aardig, hoewel de tentoonstelling niet al te groot was.

Vandaag weer eens lekker hard gewerkt, en flinke snelheidswinst weten te behalen. Ik was zo tevreden dat ik zelfs m'n laptop op kantoor heb laten liggen :-) Ja -- het is nog steeds hard werken bij Nokia, maar het is erg interessant. Zo ook schrijft mijn collega en hackerin Karoliina.

Ik ben sinds januari hier in Finland, en het bevalt me eigenlijk prima, zowel privé als zakelijk. Ik heb enige natuurlijk weerstand tegen BigCo's, en nu werk ik zelf voor eentje... Tot nu toe zijn de ervaringen echter erg positief; ik heb veel geleerd, en met name over veel dingen die ik heel erg interessant vind.

En wonen in het buitenland bevalt me ook prima. Er blijft toch nog een beetje dat 'vakantie'-gevoel, als ik al die rare opschriften en producten zie. Als ik mensen Fins hoor praten. Dit is vast niet het laastste land waar ik woon; ik heb in ieder geval geen plannen om terug te gaan naar Nederland. Maar hoelang ik hier blijf? Dingen kunnen snel veranderen, maar ik verwacht de eerste tijd nog wel in 'Suomi' te blijven.

Ok, genoeg voor vandaag, ik ga Battlestar Galactica kijken - dat wil zeggen, de 2003+-versie. Ik heb de oude serie (van begin jaren '80) vroeger met heel veel plezier bekeken, en moet erg wennen aan de nieuwe serie, die niet zo heel veel met de oude te maken heeft. Natuurlijk - de Vipers en Cylons zijn er nog steeds, maar verder...

[Kijkend naar de Cylon is het grappig te bedenken dat de producer van Galactica, Glenn A. Larson, later ook Knight Rider produceerde...]


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger