2005-09-21
 
:wq
HELSINKI - Mijn vakantie is weer voorbij... mijn huis stond er gelukkig nog, en er was een leuke verrassing: ik kan -sinds maanden- weer uit het raam kijken! Toen ik maandag weer op kantoor kwam na mijn vakantie, was het meteen erg druk. Meer dan tweeduizend emails wachten op mijn afhandeling. Gelukkig volstond in de meeste gevallen een simpel klikje op 'd' (ik gebruik mutt). In andere gevallen moest ik natuurlijk wat meer doen... Het werk aan de Nokia 770 blijft in ieder geval erg interessant. Ik heb het tegenwoordig erg druk - op alle niveaus eigenlijk - van product management tot source code. En op alle niveau valt er gelukkig ook voortgang te boeken.

Overal duiken al programma's op voor de 770. We hebben de Maemo Word Processor (Abiword voor de 770), en Gnumeric (aardig bijkomstigheid is dat je daarmee ook o.a. MS-Word resp. MS-Excel bestanden kunt lezen). En deze week zag ik dat Mono is geport naar ARM en naar de 770. Er is een korte video beschikbaar van een zeer eenvoudig Gtk#-programmaatje, dat tamelijk vlot lijkt te starten. Interessant... Python-ondersteuning was er natuurlijk al.

Ik ben blij met mijn nieuwe camera. De capaciteiten van de camera overstijgen mijn fotografische talenten in ruime mate ;-) Maar ik ben een beetje aan het experimenteren met de mogelijkheden, en zal der resultaten daarvan regelmatig in dit blog publiceren. Twee negatieve puntjes zijn er wel voor m'n camera - (1) de camera gebruikt een non-standaard mini-USB aansluiting, zodat de kabels voor andere camera's niet werken, en (2) er was best plaats voor 2 AA-batterijen, maar de camera kent z'n eigen batterij en -lader. Voor zowel (1) als (2) blijf ik dus afhankelijk van Panasonic als er iets kapot of verloren gaat...

Erg handige Firefox-extensie: Scrapbook. Met Scrapbook kunnen webpagina's en fragment bewaard worden in de browser, zodat ik ze later kan terugvinden.

Interessant om te zien dat KDE gaat overschakelen op scons (en bksys) in plaats van good-old autotools/make. Nu ben ik nooit een groot liefhebber van autotools geweest, en ben ik met name niet dol op het schrijven van M4-macro's - maar het systeem werkt toch behoorlijk goed [en ik ben *hoest* oud genoeg om de hel te herinneren van imake etc.]. KDE ging eerder al van CVS -> Subversion; erg vernieuwend dus, maar ook risicovol... Ik ben erg benieuwd naar de resultaten.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger