2005-09-01
 
sacred power of raging winds
HELSINKI - Donderdagochtend, net na middernacht. De week gaat alweer in sneltreinvaart voorbij. Ik heb het druk, erg druk. Ik probeer zaken wat de te managen en te delegeren, maar ik probeer ook op loopgraafniveau wat te doen. Testen, bugs ontdekken en rapporteren - het liefst met een patch natuurlijk. Zo blijft er weinig tijd over voor andere dingen - en dat terwijl Helsinki zoveel romantische plekken kent...

Trouwens, de Helsinki-link voert naar de Google maps satellietbeelden van de stad. Indrukwekkend. Ik kan zelfs mijn huis zien - het witte gebouw in het midden! Maar ik besef dat dit allemaal een beetje duh is...

Ik heb echter nog een projectje lopen, en daarbij gaat het om wat PHP. Ik heb al eerder wat geschreven over de taal... Natuurlijk zijn er altijd verrassingen - talen zijn immers verschillend. Maar bij PHP zijn verrassingen wel erg... verrassend; T schrijft:

make sure you include files as "filename.php" and not
"http://www.yourdomain.com/filename.php" or sessions won't work -
spent a day trying to figure out this problem.

Also make sure that $_SESSION['$name'] does not any $name variables
that you send with POST OF GET - spent another day until i noticed
this could be the cause of my problems.
En dat is dan wel weer aardig van PHP - het is allemaal tamelijk goed gedocumenteerd, en de commentaren kunnen ook erg behulpzaam zijn (zoals in dit geval). Da's ook wel nodig, PHP versie 5 biedt maar liefst 65 verschillende functies aan op arrays, waarbij allerlei vergezochte, duplicaten en vele die simpel in termen van andere geschreven kunnen worden... Het is raar dat basismodules als strings en arrays zo'n rommeltje zijn.

Maar nu genoeg geklaagd, en genoeg PHP - na mijn werkdag nog een werkavond kan wat vervelen. Nou ja, over een week ga ik op vakantie naar het buitenland - naar Nederland!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger