2005-09-14
 
rust
HELLENDOORN - Ik ben nog steeds in Hellendoorn. Ik geniet van de rust hier; ik was haast vergeten hoe het voelt om een paar dagen helemaal niets te doen, behalve een beetje rond te fietsen en wat te lezen. Ik heb hier Bernhard Schlinks Der Vorleser liggen, maar niet geheel onverwacht kom ik niet veel verder dan wat technische dingen...

Zo las ik het interview met Hans Reiser, de man achter ReiserFS. Ik gebruikte ooit versie 3, maar versie 4 belooft veel leuks. Wat voor mij met name interessant is, zijn de wijzigingen op gebruikersniveau - wat kan de gemiddelde gebruiker met ReiserFS4 wat 'ie nu nog niet kan. De zoekmogelijkheden zijn misschien leuk, maar die kan ik ook via, zeg, Beagle krijgen. De compressieplugin klinkt aardig - maar hoeveel performancewinst levert mij dat werkelijk op? Multi-media bestanden gebruiken verreweg het grootste deel van de harde schijf, en die zijn tamelijk moeilijk te comprimeren.

Evenzogoed is ReiserFS natuurlijk wel interessant vanuit computertechnisch oogpunt, vandaar dat ik dit soort interviews altijd met zeer grote interesse lees.

Het plan voor morgen is om naar Maastricht te vertrekken. Het is een leuke stad (kan ik me herinneren). Probleem hier is dat de bus die ons naar het station moet brengen slechts tweemaal daags rijdt!

Ik heb nog een poging gewaagd om mijn Panasonic FZ5 te kopen, dit maal in Nederland. Als alles goed is, kan ik 'm vrijdag ofzo in Den Haag oppikken. Ik heb er zin an! En nu moet ik nog een 512MB SD-kaartje zien te bemachtigen, dat was niet zo goedkoop online...


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger