2005-08-07
 
tandpasta
HELSINKI - Zondagavond.

Een zaak die Finland al enige tijd in zijn greep houdt, is de moordzaak van Bodom. Op 4 juni 1960 werden bij het meer van Bodom (in de buurt van Helsinki) drie kinderen van een groep van vier, vermoord met een mes. Om de zoveel jaar komt er weer een feit naar boven, en staan de kranten er weer vol mee. In 1972 gaf iemand zichzelf aan als de moordenaar.... maar onderzoek wees uit dat hij er niets mee te maken had. En nu, meer dan 45 jaar later, lijkt de zaak opgelost. Dader lijkt de enige overlevende, Nils Gustafsson, die uit jaloezie gehandeld schijnt te hebben.

Er is zelfs een Finse band, Children of Bodom, die zich naar de slachtoffers vernoemd heeft. Commerciële death-metal, niet mijn favoriet, maar Downfall en Hate Me zijn natuurlijk potentiële zomerhits...

Wikepedia blijft ook verrassen - er is zelfs een artikel over flessenlikkers:

Much of the Dutch population is familiar with the bottle scraper and skilled in its use.
;-)

Ik probeerde mijn eigen GtkWidget te maken, een subclass van GtkBin; dat bleek niet zo eenvoudig. Maar uiteindelijk kon ik oplossen -- met hulp van me vriendelijke mensen in #gtk (irc.gimp.org) lukte het. De truc was dat size_request en size_allocate geïmplementeerd dienen te worden in mijn subclass. Dat was niet echt gedocumenteerd... Maar laat ik dat doen!

En net Nepalees gegeten; heerlijk.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger