2005-07-03
 
zomer in helsinki
HELSINKI - Een prachtige dag... de zon schijnt, de vogeltjes fluiten.

Eerder klaagde ik al over de ene kant van mijn huis, nu al zo'n 5 weken of zo verduisterd. En nu zijn de noeste bouwvakkers begonnen aan de voorkant van mijn huis - het ziet er naar uit dat ook die kant verduisterd wordt. Dat wordt wel erg deprimerend, een raamloos huis. Gelukkig is de zomer hier ook aangebroken, en is er weinig reden om al te veel tijd thuis door te brengen. De Finnen (en anderen) klagen nogal over de slechte zomers hier, maar vooralsnog valt het best mee.

De Finnen trekken er wel massaal op uit in de zomer, en met name in juli. Veel mensen nemen 2-3-4 weken vakantie, kantoor is een stuk rustiger (prima tijd dus om geen vakantie te nemen :-). De grootste krant van Finland,de Helsingin Sanomat heeft zelfs de (toch al matige) Engelstalige editie bevroren voor de komende weken!

Reinout wees me op kvandale, een KDE-client voor mijn command-line woordenboekprogrammaatje gnuvd. De kvandalen :-) hadden me best even een mailtje kunnen sturen. Dan had ik ze bijvoorbeeld kunnen vertellen dat men bij Vandale nogal hecht aan het correct gebruik van hun namen - gnuvd heette ooit (in 2001!) gvd, maar de mensen van Vandale vroegen mij (vriendelijk) of ik een andere naam wilde kiezen, omdat zij gvd reeds gebruiken voor Grote VanDale. Tja. Overigens, voor wie graag een grafische interface wil voor gnuvd: in de contrib/ van source-tarball staat een shell-script dat met behulp van zenity een eenvoudige GUI biedt. [Erg handig programma, dat zenity]. Diezelfde Reinout heeft me ook aangemeld voor de planet.nl.gnome.org-metablog. Welkom, duizenden nieuwe lezers :-)

Na 6UADEC en LinuxTag is het festivalseizoen voor mij nog niet afgelopen, want er is ook DebConf. En toevalligerwijs is dat dit jaar in Helsinki. Meer dan twee weken lang komen Debian-ontwikkelaars bij elkaar om code te schrijven, om lezingen te geven of bij te wonen, en gewoon voor wat barbecuën, bier drinken etc. Zoals bekend maakt onze Nokia 770 gebruik van Debian/ARM software, en ik wil nog met wat mensen praten...

Ann-Christin is wedergekeerd uit Duitschland, en vandaag bezochten we een openlucht-fototentoonstelling van Yann Arthus-Bertrand, een Franse fotograaf die foto's maakt van boven. Dat levert erg fraaie plaatjes op, moet ik zeggen. De foto hier is slechts een mager voorbeeld. Jammer dat deze Arthus-Bertrand zo'n brand probeert te maken van zijn naam. Het herinnerde mij er ook nogmaals aan dat ik een nieuwe camera moet kopen... *zucht*.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger