2005-07-30
 
then we take berlin
HELSINKI - Het is alweer vrijdag, na een halve week werk ben ik toch al weer toe aan het weekeinde :-) Sterker nog, het is alweer zaterdag. Ik ga zo midget-golfen.

Allereerst terug naar Berlijn, voor deel II van mijn reisverslag. Vorige week zaterdagavond keerden we terug in de Duitse hoofdstad. Op het programma stond een uitstap in het Berlijnse nachtleven met een groep van Ann-Christins vrienden. Allereerst bezochten we het uitgestorven Prater, maar via een ander café en La Boum en Nemo (voorheen Omen - palindroom) kwamen we uiteindelijk in Knaack terecht (Kulturbrauerei was te druk), waar we bier dronken en dansten - zelfs ik, Mamba-king van Helsinki ;-). Het bleef nog lang onrustig. Best leuk om uit te gaan, al is een avond natuurlijk niet echt genoeg voor een weloverwogen oordeel over het nachtleven in een stad als Berlijn.

Zondag begon met uitslapen, en vervolgens familiebezoek... dat eindigde in een lange avond met barbecue en bier en een lange discussie over veel verschillende onderwerpen, met Ann-Christin en twee van haar ooms. Alldmaal komen ze uit de voormalige DDR, en wisten veel te vertellen over het leven aldaar, de frustraties, de tegenstand, de hoop. Tot op het allerlaatst doodde de DDR nog mensen die probeerden het land te verlaten. Begrijpelijke woede als tegenwoordig iemand in een trendy CCCP of DDR t-shirt rondloopt...

Maandag en dinsdag was het tijd voor toerisme, de Dom, Unter den Linden, Reichstag, Brandenburger Tor. Zie uw plaatselijke reisbureau voor meer informatie. Ik dronk koffie met Ulrike. En daarna naar het vliegveld, terug naar Finland...

Iemand maakte een Maemo theme voor Metacity. (tip: Ubuntu/Breezy heeft een programmaatje System/Preferences/Art Manager waarmee het installeren van themes heel eenvoudig is).

Ondertussen is in de Maemo-mailinglijsten een heuse flamewar aan de gang over het gebruik van Qt op de 770... conclusie is dat dat natuurlijk kan, maar dan waarschijnlijk de 'normale' non-embedded variant van Qt (en dat kost relatief veel geheugen), en vooralsnog zonder Maemo-bindings. Voor nieuwe code in C++ zie ik meer heil in GtkMM - dat sluit beter aan op de bestaande Gtk+-libraries. Er zijn daarvoor natuurlijk ook nog geen specifieke Maemo/Hildon-bindings, maar die zouden niet al te moeilijk te maken moeten zijn.

Wow - The Fullness of Time: IV. Transcendence, van de laatste Redemption. Wat een geweldig nummer.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger