2005-07-18
 
pas pif
HELSINKI - Maandag; op kantoor was het relatief rustig, maar ik had wat interessante bijeenkomsten. Ik heb ook een beetje gehackt op wat SMTP-code. Ik had geconstateerd dat het versturen van e-mail via GMail niet goed verliep (GMail biedt tegenwoordig ook POP3/SMTP toegang). Probleem was echter dat GMail zich niet helemaal aan de SMTP-RFC hield:
  QUIT (QUIT)

            This command specifies that the receiver must send an OK
            reply, and then close the transmission channel.

            The receiver should not close the transmission channel until
            it receives and replies to a QUIT command
GMail breekt de TCP-verbinding echter terstond af na ontvangst van QUIT, en de SMTP-code concludeerde ten onrechte (dat staat ook in de RFC) dat het verzenden van de mail dan niet gelukt was, en gaf een foutmelding. Nu niet meer.

Een interessante toepassing is Annodex - een soort videoblogging-framework. Een van de makers (Conrad Parker) gaf tijdens GUADEC een demonstratie, en nu heb ik het zelfs eens geprobeerd - leuk idee, maar de content ontbreekt nog een beetje. Zowel clients als servers zijn als open-source beschikbaar, voor Linux/Unix, Mac en Windows. En de videoformaten zijn ook open (ogg). Het enige wat ik nu nog moet doen is een videocamera aanschaffen om mijn *hoest* interessante leven te verfilmen!

Ubuntu werkt best aardig, maar natuurlijk ben ik niet tevreden met het soepeltjes werkende Hoary - nee, ik wil de allerlaatste bloedende rand Breezy-software. En moet ik de versieconflicten met de hand oplossen, leg ik symlinkjes en werkt het soms gewoon niet... de AMD64-versie blijkt nog iets bloediger dan die voor x86. Misschien moet ik gewoon de stabiele versie gebruiken, dan heb ik ook nog ieder half jaar dat er echt iets veranderd is bij een nieuwe versie, in plaats van 180 kleine stapjes.

Ik luister naar Room V van Shadow Gallery en The Fullness of Time van Redemption. Fraaie sympho-rock/-metal.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger