2005-07-16
 
kesä helsingissä
HELSINKI - Zaterdagmiddag. Eindelijk weer eens tijd om mijn blog bij te werken, dat al drie een tamelijk waarheidsgetrouw edoch eenzijdig beeld van leven schetst, in voor- en zelden tegenspoed, in vreemde landen, verre streken etc. etc. En al meer dan een half jaar in Finland, waar het weer nog steeds erg zomers is. Al wekenlang schijnt de zon, slechts onderbroken door 3 à 4 uurtjes schemering. Heel veel Finnen zijn op vakantie, voor drie-vier-vijf weken achter elkaar. Kantoren staan bijna leeg; in de kantine hooguit 25% bezetting. Maar, jongens en meisjes, er zijn ook nog mensen die wèl werken ;-)

Ik had zelfs een tamelijk drukke week, de afgelopen week. Het aantal vergaderingen was wat lager, en zo ook de hoeveelheid papierwerk. Ik had wat meer tijd om een beetje te hacken, die solitaire bezigheid waarbij uren voorbij vliegen. Met Lost Horizon en Dragon Force op de oren. En wat te denken van het laatste werkje van Redemption? Maar, de lange uren op kantoor waren niet het enige wat me van de straat hield.

Ik heb namelijk ook een tamelijk druk sociaal leven ontwikkeld, de laatste tijd. En zodoende was alleen maandagavond zonder avondprogramma. Dinsdag was ik uitgenodigd voor een diner met een groep franstaligen; mijn eigen Frans gaat niet veel verder dan un deux trois champs elysées jacques cousteau mayonaise, maar goed. Met wat wijn en concentratie kon ik de conversatie wel verstaan, tot op zekere hoogte. Voor zover men Engels sprak. Het eten was geweldig, zalm, bedankt Tommi! Woensdagavond had ik Jorn op bezoek, die hier op DebConf was voor een klein bezoek namens Opened Hand. We aten wat vla en stroopwafels, dronken wat Russische cola, en luisterden naar wat Nederlandse humor van Teeuwen en Maassen. Mijn huis is nog immer volledig ingepakt, en nogal warm, dus we besloten een avondwandelingetje te maken, eindigden in de Abrahaminkatu bij Ann-Christin, en de rest van de avond besteedden we aan het drinken van wijn en het bediscussiëren van sociaal-politieke onderwerpen, erg interessant. Donderdag was weer een heerlijk diner, weer geslaagd en weer buiten... mediterrane toestanden hier! En dan durven Chirac en Berlusconi nog te beweren dat Fins voedsel niet te eten is! Vrijdag was ik tamelijk afgepeigerd, en moest dan ook al na een bescheiden hoeveelheid alcohol een bed opzoeken... Gelukkig kon ik vanochtend een beetje uitslapen! Voor de rest van dit weekeinde staan nog wat zonnige activiteiten op het programma, en wat hacken.

Ik zou graag wat meer tijd hebben voor mijn hobbyprojectjes. Ik ontving in ieder geval een vriendelijk mailtje van de kvandale-ontwikkelaars. En nog wat vriendelijke mailtjes van gebruikers sendxmpp en ttb. Ik ben blij dat de programma's tamelijk probleemloos werken, maar ik zou toch nog wat kleine verbeteringen willen aanbrengen. Moet ik een beetje tijd voor maken. Voor mail gebruik ik doorgaans mutt; het werkt in textmode, erg snel, en ik kan het ad nauseam aan mijn wensen aanpassen. De ontwikkeling is echter een beetje gestokt, omdat de hoofdontwikkelaar niet zoveel tijd heeft. Er klinkt wat gemor in de mutt-mailinglijsten, en ik ontdekte dat er nu een fork is: mutt - next generation. Ik ben benieuwd of het levensvatbaar is. Evolution is ook wel een aardig mailprogramma, maar ik werk toch het snelst met mutt. Ik ben zo old-school :-)

Nog drie dagen werken en dan ga ik ook een paar dagen op vakantie, naar Berlijn en Oost-Duitsland. Ik heb er zin an! Het schijnt dat internet dat vrijwel onbereikbaar is - o-oh :-) Maar ach, ik kan natuurlijk best een paar dagen zonder internet. Denk ik. Misschien...


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger