2005-07-05
 
die perfekte welle
HELSINKI - De zomer duurt voort hier in Helsinki. Dit weekeinde komen vader en zus op bezoek. Ik heb al wat interessante programmapunten. Als het weer is zoals vandaag, zal het wel lukken :-)

Ik heb de afgelopen dagen veel gewerkt aan performance - er voor zorgen dat software sneller werkt, minder geheugen gebruikt etc. Het is interessant werk - het vereist creativiteit, intuïtie, maar soms ook frustrerend. Tussen mijn kamer en de koffiemachine zijn al heel wat ideeën opgeborreld. Maar na implementatie blijken de verbeteringen meestal niet zo dramatisch. Een paar procent. En soms zelfs een verslechtering. Maar uiteindelijk is het een kwestie van doorwerken. Drie procent hier, twee procent daar, en alles bij elkaar zijn er toch behoorlijke verbeteringen te boeken. Zoals vaak gaat het meer om transpiratie dan om inspiratie.

Nu is het echter tijd voor ander vertier. Ik werk tamelijk lang, maar de avonden hier zijn eindeloos. Het wordt gewoon helemaal niet donker; zelfs midden in de nacht schemert het slechts een beetje. Uitstekende omstandigheden om een halve nacht wat bier te drinken en een beetje te filosoferen over het leven. Zoals gisteravond, bij een braai. En dan lijken al die computerdingen toch ver-ver weg.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger