2005-06-24
 
KARLSRUHE - Nog immer in Kalsruhe. Het is vrijdagochtend. Ik ga zo ontbijten, maar laat ik nog even wat schrijven... Het is hier zo warm, en er is geen airco; ik wordt om half zes 's ochtends wakker!

Gisterend was weer erg anstrengend. Zoveel mensen met allerlei vragen. Sommige met diepgaande technische vragen, anderen met meer eenvoudige ("...und wieviel kostet das Spielzeug?"). Maar het is natuurlijk goed om de echte (potentiële) kopers eens te spreken, en te horen wat zij belangrijk vinden, en wat niet. Ik sprak geruime tijd met een uiterst enthousiaste ontwikkelaar met een BlueTooth-pen, die onthoudt wat je schrijft, en met behulp van speciaal papier met een patroon, ook weet *waar* je schrijft. Je schrijft je afspraken in een papieren agenda, en die kun je vervolgens synchroniseren met de agenda in je computer. En hij had het dure speciale papier geanalyseerd, en kon nu z'n eigen maken met wat PostScript-magie:-)

Aan het eind van zo'n dag ben ik in ieder geval tamelijk vermoeid. En dan was er gisteren nog een bierfeest, met de programmeurs achter MySQL en PHP, naar aanleiding van het tienjarig jubileum van beide programma's. Daarna met wat collega's gegeten en bier gedronken in het stadscentrum. Karlsruhe is een fraaie stad, het weer is prachtig, en 's avonds verzamelt de halve stad zich op de vele terrassen.

Terug naar de beursvloer. De meeste mensen zijn tamelijk enthousiast over onze 770, de web browser loopt tamelijk gladjes, net als andere programma's. Natuurlijk gaat er af en toe wel wat mis, maar dat kunnen we tamelijk geruisloos oplossen :-) Het publiek bestaat uit veel verschillende soorten mensen - zakenlieden, hackers en ook 'gewone' mensen. Een aardige mix. Er zijn zelfs relatief veel vrouwen voor een computerbeurs. Dit jaar werd er voor het eerst een entreeprijs geheven voor LinuxTag, maar dat schijnt niet veel mensen weerhouden te hebben... Vandaag (vrijdag) en zaterdag beloven bovendien de drukste dagen te worden...

Ik ben natuurlijk ook een beetje rondgelopen om te zien wat er verder wordt aangeboden. De X.org 'wobbly windows' demo was natuurlijk erg leuk. HP heeft een enorme stand, net als RedHat, IBM demonstreert de Cell-processor, zelfs Microsoft heeft een behoorlijk stand. Novell/Suse is echter nauwelijks zichtbaar. Hmmm.. En er was een coding marathon, die gewonnen werd door ene Georg Lukas (!), en die onze 770 koos als prijs :-) [...] Update, 's middags. Nog steeds druk en warm hier, en met 10E6 mensen gesproken, en het is hier zo warm *puf* *puf*. Toch ben ik er in geslaagd mijn TTB Teletekst Browser te laten werken op onze Nokia 770. Dat ging erg gemakkelijk; ik hoefde de code zelfs nauwelijks aan te passen; ik zal nog wat werken aan iets betere integratie. Eenvoudig.

Zie het fraaie screenshot :-) Oh, en de modekleur voor vandaag is oranje. En een bezweet hoofd. Het is hier *zo* warm.

Nu weer terug naar de diepgaande gesprekken met beursgangers :-) Reacties zijn in ieder geval erg enthousiast.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger