2005-06-23
 
KARLSRUHE - Ik ben in Karlsruhe bij LinuxTag, een conferentie rond Linux en open-source software die een halve week duurt. Samen met wat collega's demonstreer ik onze 770.

Ik hoorde pas vrijdag dat ik er naar toe zou gaan, en er moesten nog 1001 zaken geregeld worden; uiteindelijk kon ik me dinsdagmiddag uit een hacksessie onttrekken om het vliegtuig naar Stuttgart te pakken, natuurlijk met een heleboel promotiemateriaal... Via een saaie vlucht en een autorit was het uiteindelijk na twaalven toen we eindelijk het hotel bereikten, in het centrum van Karlsruhe. Pfffff.... wat is hier warm! Zelfs zo 's avonds laat viel de hitte als een warme deken over me heen. Slapen lukt ook niet echt, maar gelukkig vond ik een open wavelan, zodat ik mijn email kon ophalen en versturen. Mijn kamer was erg warm, en ik werd al om vijf uur 's ochtends wakker om een koude douche te nemen... brrr.

En nu dus op de beurs, tussen de stands van RedHat en Microsoft(!). Veel mensen met vragen, en sommige zijn erg hardnekkig :-) Ik probeer mensen zelfs in het Duits te woord te staan, wat ehm, interessant is. De dag duurt wel erg lang, moet ik zeggen. Maar aan het eind van de dag was er free as in free beer.

Woensdagavond miste ik het grote Nokia Zomerfeest (daar is iedereen in Finland nogal opgewonden over) en bovendien later deze week Midzomer (dat wild gevierd wordt in de noordelijke landen). Maar, gelukkig is er ook in Kalsruhe veel te doen, 's avonds is de stad vol met terrasjes en mensen. In Helsinki wonen drie keer zoveel mensen, maar hier is toch wat meer te doen. Toen in uiteindelijk mijn bed vond, viel ik als een blok in slaaazzzzppp. En nu is het alweer dag 2 van LinuxTag. Later meer nieuws.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger