2005-06-20
 
HELSINKI -Zondag. Een prachtige dag. Maar het weekend is alweer ten einde. Morgen wacht alweer een drukke week. Het belooft echter ook een interesssante week te worden. Dinsdag vlieg ik naar Kalsruhe voor LinuxTag. Ik ben benieuwd; waar GUADEC meer voor hackers was, is LinuxTag toch meer de beurs voor bedrijven, zo begrijp ik. Nou ja, het is interessant om te zien hoe het gaat. Voorlopig was iedereen erg interessant over onze Nokia 770, en komen al allerlei interessante hacks en suggesties voorbij op de maemo.org mailinglijsten (spreek uit: maimo).

Dit weekend een beetje lichtjes gehackt aan ttb, mijn teletekstbrowsertje. Ik kreeg tamelijk veel email met tips en suggesties van mensen, en die probeer ik dan te verwerken. Maar ik moet nog even prutsen voordat ik een nieuwe versie beschikbaar heb.

Ik heb m'n laptop wat verder gereed gemaakt voor mijn mobiele levensstijl. Het verbinden met draadloze netwerken werkt al als een zonnetje met Ubuntu, en ik heb wat shellscripts geschreven om mijn muziek, mail, foto's etc. te synchroniseren tussen mijn computer thuis en mijn laptop (T41). Met behulp van de scripts kan ik mijn mail ophalen en versturen via SSH-tunnels. Het is immers best aardig als mensen hun netwerk beschikbaar stellen voor anderen, maar dat wil nog niet zeggen dat ik dan ook al mijn mail en wachtwoorden zichtbaar wil maken...

Dit weekend bestond echter niet alleen maar uit computerzaken. Ik bracht wat tijd door met Ann-Christin; op zaterdag gingen we naar Uunisaari, een eilandje op een steenworp afstand van het Helsinkiaanse centrum. Een beetje in de zon liggen, heerlijk. 's Avond was er een soort feestje, Agathe (de huisgenote van Ann-Christin) slaagde er in een enorme splinter in haar been te krijgen, en een ad-hoc medisch team probeerde die er weer uit te krijgen, met hulp van wat keukengerei en wodka als ontsmettingsmiddel. Dat lukte slechts matig... Daarna naar Helmi. En zondag heb ik ook niet zoveel gedaan, beetje in de zon gezeten, gegeten, gedronken. En zelfs een beetje verbrand - n Finland!

En nu naar bed.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger