2005-05-30
 
STUTTGART - Maandagochtend, GUADEC gaat verder.

De dag begon met de Keynote van Mark Shuttleworth van Ubuntu. Hij maakte zijn fortuin ooit door een Certificate Authority op te zetten (Thawte), en die op het toppunt van de internet-hype te verkopen. Daarna werd hij kosmonaut, en heeft hij Ubuntu opgezet, op dit moment de hipste Linux-distributie. Hij kwam over als een sympathiek figuur, en zijn verhaal sprak mij ook aan. En hij bleek zelf nog code te schrijven. Enkele collega's die ook het Debian project werken, waren wat terughoudender. Oh well.

Daarna bezocht ik een sessie over panel applets; best interessant, al was ik het niet overal eens met de spreker (ie. DBUS / shared-lib applets). Terwijl ik dit schrijf zit ik bij de Lightning-talks, waarbij iedereen enkele minuten krijgt om zijn projectje te tonen. Vele interessante ideeën kwamen voorbij, vele waarvan ik nog nooit gehoord had. De absolute winnaar was wel de presentatie van iemand met allerlei geile 3D-effecten liet zien (de playstation-generatie ziet graag plaatjes :-). De hele GNOME-desktop werd als het ware op de zijde van een kubus geprojecteerd, die vervolgens soepeltjes geroteerd werd (er is vast iemand die nu zegt 'de Amiga deed dat al in 1987', maar het was toch erg indrukwekkend).

Gisteravond gingen met een hele club uit eten, mensen van Nokia, Immendio en nog wat andere ongeïdentificeerden. Een biertje kost hier €2,90, *amazing* ik zit al te lang in Finland. Na eten en bier liepen we richting het stadspark - een beboste heuvel die uitkijkt over de stad. Tien minuten lopen door een aardedonker bos - en daar verscheen de biergarten (...). Prachtig.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger