2005-05-08
 
HELSINKI - Zondag. Vandaag is alweer zo'n prachtige dag. Nu, aan het begin van de middag, is het 11°C met een zonnetje. Ik werd vanochtend al tamelijk vroeg gewekt door de zonnestralen in mijn gezicht - heerlijk. Bijna net zo goed als wakkerworden met de geur van koffie, maar goed, dat moet ik zelf regelen :-) Vanmiddag de sportschoenen weer uit de wilgen gehaald, en een nieuwe recordtijd gerend, 30 seconden sneller. Onverwacht, want bij het rennnen op opeenvolgende dagen gaat het doorgaans steeds langzamer. Maar het zulllen de energierijke zonnestralen geweest zijn!

IJverig als ik ben, ben ik vanochtend meteen aan het werk gegaan. Tijd besteed aan mijn Finse huiswerk. En ik heb ik een nieuwe versie uitgebracht van m'n ttb. Ik maak nu gebruik van het Python distutils systeem, en ttb wordt nu geïnstalleerd met pictogram enzo, komt automagisch in menu's etc. Niet zo opzienbarend natuurlijk :-), maar vergde enig leeswerk, en dat lage IQ maakt het ook niet gemakkelijker. Ik gebruikte Straw als inspiratie. Het systeem is best mooi, maar mijn oude methode (een enkel bestand dat alles doet en bevat) is wat robuuster. Maar hopelijk gaat alles goed... Aika näytää - de tijd zal het leren.

Ondanks alle hype zijn er eigenlijk niet echt heel veel veelgebruikte PyGTK-applicaties. Ik gebruik zelf geen enkele (behalve ttb natuurlijk :-).

Software-ontwikkeling is wel leuk, maar tot op zekere hoogte is het net als bij hardlopen: het is leuk in de verleden tijd. Als het programma voltooid is. Het is ook leuk om creatieve oplossingen voor interessante problemen te verzinnen, maar dat gebeurt meestal tijdens het douchen, hardlopen, eten... doorgaans niet vanachter het toetsenbord.

Al mijn uitgebrachte hobbyprojectjes zijn in of naderen 'maintenance-mode', dat wil zeggen dat ik tamelijk tevreden ben met de werking, en (voorlopig) niet veel nieuws wil toevoegen. Da's wel een beetje saai natuurlijk, maar als de bestaande projectjes niet zoveel tijd eisen, kan ik aan nieuwe beginnen. Met een andere programmeertaal, andere technologie etc.; het moet tenslotte wel een beetje interessant blijven. En mijn aandachtsspanne is maar kort; als ik in een paar uur niet iets enigszins-werkends kan maken, dan vergaat de lust mij al gauw... Teken des tijds. (opvallend: tijd is mannelijk in het Nederland en vrouwelijk in het Duits)

Maandag en dinsdag heb ik cursusdagen op een of andere ver verwijderde locatie. Onderwerp is Leidinggeven. De afgelopen weken hebben enkele collega's gedragsstudies ingevuld (eet-eet-krab-vlooi-vlooi), en die zullen (neem ik aan) als beginpunt dienen om mij in de juiste vorm te kneden. Ik ben benieuwd. Ook in hoeverre zoiets eigenlijk te leren is. Een van mijn eigenschappen is scepsis, ofwel een soort twijfel over dingen die 'natuurlijk' zo zijn. Erg handig bij technisch/wetenschappelijke problemen, maar in een leidinggevende rol is het belangrijk om geen twijfel maar juist grote stelligheid uit te stralen. Het wordt vast erg leerzaam!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger