2005-05-16
 
HELSINKI - Maandag. Regen.

Ik heb zondag weer hardgelopen, mijn vaste rondje. De laatste vier keren: 42:17, 41:50, 40:29 en vandaag 39:56. Steeds sneller dus, en eindelijk de 40 minuten grens doorbroken! Misschien moet ik mijn rondje wat gaan uitbreiden. Terwijl het hardlopen best aardig gaat, mis ik een beetje de inspiratie voor mijn work-outs. Ik doe ze nog wel, bijna weekdagelijks, maar het wordt een beetje vervelend. Ik mis het eye of the tiger.

In augustus 2003 was ik in Bangkok en kocht en mijn digitale camera. In april 2005 was ik in Tallinn en werd m'n camera gestolen... :-( Tussen die twee tijdstippen heb ik *heel veel* foto's van gemaakt, en ook veel gewist; ongeveer 1100 foto's heb ik nog. Zoveel mensen, plaatsen, gebeurtenissen. Het is net een film, al die foto's die voorbijkomen.

Om een en ander een beetje te beheren, heb ik F-Spot 0.13 geïnstalleerd. Het is een programma voor het beheren van foto's, en ik gebruik het al een tijdje. Het is geschreven in C#/Gtk#, en is duidelijk nog in ontwikkeling, maar toch al behoorlijk nuttig.

Ik heb al m'n foto's op de harde schijf, en het programma slaat de metadata op van elke foto, zoals de datum (belangrijk die goed te zetten in de camera!). Vervolgens is het aan de gebruiker om aan foto's categorieën toe te kennen, zoals melbourne, dieren, familie. Met het programma kan ik dan de foto's bekijken die aan een of meerdere criteria voldoen. Da's een hele klus, die ik dan ook nog maar deels gedaan heb. Maar, zoals gezegd, het is niet echt een straf om door die oude foto's te gaan. Zolang het mijn eigen foto's zijn natuurlijk, het doorwerken van 800 foto's (en vijf uur video) van, zeg, iemands bruiloft is wat minder...

F-Spot doet het meeste wat ik wil, maar er zijn nog wel wat details in te vullen. Enkele kleine details (zoals sneltoetsen voor het roteren van foto's) zouden niet zo lastig moeten zijn om zelf te doen... Een ander aspect is dat ik ook graag weer eens wat nieuwe foto's zou maken. Hopelijk snel een nieuwe camera.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger