2005-05-07
 
HELSINKI - Het weekend is weer aangebroken. Het is nu zaterdagmiddag, en ik heb net mijn trainingsrondje over de eilanden gerend. Ik ben nog in de opbouwfase, dat wil zeggen dat ik elke keer 5% sneller loop dan de vorige keer, maar dat snel asymptotisch afnemen. Vandaag rende ik 42:17. Het is 10°C, een zonnetje, warm genoeg voor korte broek en t-shirt. Muziek in de oren en rennen maar - heerlijk. Vooral achteraf. Vreemdgenoeg zijn er nog veel Finnen met handschoenen, bij 10°C, en je zou toch denken dat die Finnen wel wat gewend zijn...

Zoals bekend, ben ik mijn digitale camera kwijt. Ik ben op zoek naar een nieuwe. Het lijkt aantrekkelijk om 'm te kopen in Tallinn (i.p.v. Helsinki), gezien de prijzen. Mijn fotografische talenten rechtvaardigen het niet echt om erg professionele camera te kopen, maar ik wil natuurlijk wel een beetje kwaliteit. De Panasonic Lumix FZ5 lijkt me wel wat. Perfect is 'ie niet natuurlijk, ISO tot hoogstens 400 (dat maakt avondfoto's wellicht wat korrelig), en geen RAW-formaat, maar alleen JPEGs... Die camera's kosten echter een paar honderd euro meer, en da's waarschijnlijk niet de moeite waard.

De sterke Zweedse rockband Evergrey speelt in notabene Hellendoorn, vlakbij waar ik ben opgegroeid. CD Signing Evergrey... Where: Metal Mania Store Nijverdal. Wat is de wereld toch klein.

En nog meer hoog bezoek - Bush komt naar Nederland. Nu ben ik geen aanhanger van GW en zijn überchristenen, maar je zou het toch bijna worden als je z'n fanatieke tegenstanders ziet. Wat een dwazen en idioten:

Eerder traden op het Museumplein rapper Def P (Osdorp Posse) en publicist D.C. Lama op. Zij stelden in een rap vragen aan president Bush over de aanslagen van 11 september. Zij vroegen zich onder meer hardop af of de aanslagen wellicht door de Verenigde Staten zelf in scène waren gezet, wat door het publiek met gejuich werd ontvangen.
Bron: nu.nl.

Voor de aktie op vliegveld Beek hebben wij echter ook voorwaarden gesteld aan de politie/gemeente. Er zal bijvoorbeeld niet worden gevraagd naar iemands ID en mensen mogen wel alle spandoeken meenemen en lawaaidingen als trommels, potten en pannen e.d. Je mag alles bij je hebben wat je onder normale omstandigheden ook bij je mag hebben. Er worden geen provocaties van de politie getollereerd. Er zullen vanuit de aktivisten en vanuit de politie contactpersonen aanwezig zijn om te bemiddelen in conflictsituaties.
Bron: IndyMedia

Tenslotte nog wat software-nieuws. mijn ttb teletekst browser is nog eenvoudiger beschikbaar voor FreeBSD gebruikers, en ik heb versie 0.0.8 van sendxmpp uitgebracht. Nu verder met mijn andere projectjes :-)


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger