2005-04-02
 
HELSINKI - Zaterdag. De lente heeft een tactische terugtrekkende beweging gemaakt, en het vriest hier weer. De verhalen die ik gisteren hoorde over vorst tot in de dubbele cijfers, zullen wel een grap betreffen. Maar het is vandaag wel een stuk kouder.

Ik slaagde er ook in om een aanpassing in de officiële 'coding guidelines' te krijgen - All people, living or dead, shall use Dirk's .emacs. Ha! Om dat heuglijke feit te vieren heb ik mijn .emacs maar een beetje opgeschoond; de voor het programmeren meest kritieke code heb ik nog niet getransformeerd, maar voor dagelijks gebruik is alles aanwezig, en ik heb het zelfs gedocumenteerd. Applaus voor mezelf!

Samen met enkele collega's ga ik op Finse les; er schijnt iemand van een of ander taleninstituut anderhalf uur per week naar ons kantoor te komen om ons te pijnigen... Maar ik kijk er naar uit. Ik heb me al een beetje ingelezen, en geheel volgens de verwachting weet ik al de nodige obscure dingen, maar nog niets nuttigs...

Ik ontdekte DragonForce uit Londen; de naam wijst al in de richting van ridderrock over demonen, draken, zwaarden en 'mighty warriors', en ze stellen daarin niet teleur :-), maar nemen het gelukkig niet al te serieus. Het klinkt ongeveer als het Finse Sonata Arctica of het Italiaanse Rhapsody, maar dan een stuk sneller(!). Uitstekende arbeidsamfetaminen...

Om dat aan te tonen, heb ik vandaag wat werk verzet aan wat hobbyprojectjes. Nu ben ik het een beetje zat, en mijn brein klaagt een beetje over recursieve emacs-macro-expansies. Tijd voor bier ('olut'). Dat levert vast ook leukere verhalen op dan een dagje in deep hack mode... Heb ik dan echt niets interessanters te melden? Eh, nou, nee.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger