2005-04-14
 
HELSINKI - Vandaag was weer een (duh) drukke dag; maar het ging goed, en ik had weer wat tijd om wat te hacken, hetgeen tot een nuttig stukje code leidde. niet slecht voor een uurtje werk ofzo; meeste tijd besteed aan wat ijsberen. "Als je het probleem begrijpt is de implementatie triviaal", aldus mijn Twents/Turkse prof.; enigszins academische wijsheid natuurlijk, maar ook niet helemaal onwaar.

Een Russische collega sprak mij aan over Maywood, de twee Friese dames die begin jaren '80 grote hits scoorden met Late at Night, Mother how are you today en natuurlijk Rio. Het blijkt dat zij als een van de zeer weinige westerse artiesten ook in de toenmalige Sovjet-Unie hun platen mochten uitbrengen; een hoge partijfunctionaris bleek een voorliefde voor de muziek van de dames ontwikkeld te hebben. Mijn collega had goede jeugdherinneringen aan de muziek, en probeerde deze recentelijk weer op te halen.

Na werktijd ditmaal geen Lauttapub, maar direct naar huis. Want ik moest natuurlijk mijn huiswerk nog doen voor de Finse les van morgen! De tegenwoordige tijd van werkwoorden, inclusief vragen en ontkenningen ken ik nu wel zo'n beetje - de vervoegingen tenminste. Modelleerling als ik ben, heb ik alle zes typen werkwoorden doorgenomen; het programmaatje dat ik daarvoor schreef, heeft mijn brein op juiste wijze gemasseerd, zo lijkt het. Een Finse college kon zelfs geen bizar, archaïsch werkwoord verzinnen dat niet correct werd vervoegd door het programma :-) Maar dat ligt waarschijnlijk aan hem. [Het was nog een heel gepruts om shell, perl en emacs allemaal dezelfde taal te laten spreken - UTF8 - inverband met de vele 'umlauts'.]

Na mijn huiswerk heb ik nog wat mails beantwoord, mijn ov511-patch opgestuurd en muziek geluisterd. Nog één dag *echt* werken, want vrijdag is een dag voor team-building; dat wordt vast leuk.

(dat rare ronde gebouw in het midden is de weerspiegeling van camera - en het is niet eens een spiegelreflex-camera (trouwens, wie verzint zo'n naam -- 'spiegelreflex'?!))

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger