2005-04-12
 
HELSINKI - Na mijn aanvankelijk wakkere nacht, gisteren, lukte het uiteindelijk toch de slaap te vatten. Enkele uren later was het echter al weer tijd om mijn bed te verlaten. En niet gehinderd door enig slaapgebrek vocht ik mij een weg door de dag - het was zelfs een erg productieve dag. Slechts iets meer dan twee uur vergaderen, en dan nog *goede* vergaderingen. Kort, bondig en doelgericht. Ik introduceerde met enig succes de term bug fixing jihad (die ik overigens ook maar ergens gehoord heb); het is grappig hoe zo'n meme zich verspreidt. Het is een gewoonte van mij om wat met neologismen te strooien, en soms blijft er iets hangen...

Vandaag heb ik ook weer eens wat code geschreven; deur dicht, muziek in de oren en dan afdalen in de autistische microkosmos van emacs en gcc. Enkele malen kwam een collega binnen, die dan genoodzaakt was met zijn handen voor mijn ogen te zwaaien, om mij uit mijn trance te ontwaken; terwijl mijn vingers in een statacco ritme op het toetsenbord roffelen. De ogen priemend op het scherm.

Daarna was het tijd voor een welhaast maniakale work-out en sauna. En dat werd weer gevolgd door wat verdere computeractiviteiten; het was na half negen toen ik uiteindelijk weer opsteeg naar de Echte Wereld, nog net op tijd om wat inkopen te doen in het Ruoholahti winkelcentrum (kauppakeskus). En toen kon ik eindelijk naar huis.

Na alle activiteit was ik daar wel aan toe; maar ik besloot dat ik wel een biertje (olut) verdiend had, en vlakbij m'n huis is de Lauttapub waar ik nog nooit geweest was. Met goede reden, zo bleek. Het menselijke wrakhout dat op de stranden van Lauttasaari is aangespoeld, had zich in dit café verzameld zo leek het :-) Een Aziatische(?!) dame achter de bar verkocht me een groot glas goedkoop bier in een ruimte, blauw van de rook. Toen de politie haar opwachting dreigde te maken, moesten snel dat geld en die speelkaarten van tafel...

Toen ben ik maar naar huis gegaan, waar ik mijzelf tracteerde op mijn favoriete avondsnack: geroosterd brood met tonijn en ketchup. Een verre correspondente attendeerde mij op het het aanstaande Song Kran-festival (het Thaise nieuwjaar, waar mensen elkaar met water en talk bekogelen; niet zo erg bij 37°C...). Ik ben benieuwd of dat hier ook uitbundig gevierd gaat worden?!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger