2005-04-25
 
HELSINKI - Maandag. Zo de week is weer begonnen, en met heerlijk lente weer. Nu, 22:15, is het nog 8°C.

Om onduidelijke redenen had ik vandaag heel veel energie. Na een rustig begin vergaderde ik wat, deed rapportagewerk, en had nog wat tijd voor technisch werk. Wat beoordelingen van andermans werk (rollende ogen), en tijd voor wat eigen hacks; ik voltooide wat werk, deed wat lichte testen en publiceerde het toen. Da's altijd wat gevaarlijk, maar goed, openbare vernedering is goed voor het karakter :-) Nadat ik daarmee klaar was, was het al half zeven, en tijd voor een stevige work-out, en na douchen, sauna, en naar huis lopen was het al acht uur. Maar vlak voordat ik aankwam zag ik een hardloper, en dat inspireerde mij om nog een uurtje te gaan hardlopen, over de eilanden bij de ondergaande zon - prachtig!

En nu ben ik net terug, nogmaal gedoucht. Maar ik heb nog steeds veel energie. Wat hebben ze toch in mijn lunch gestopt?!

Na mijn Estse avontuur was ik geïnspireerd om al die nieuwe, hippe GNOME applicaties eens te installeren die gebaseerd zijn op Mono. Ze zitten niet in Ubuntu, dus ik besloot de zaak zelf maar te compileren; en dat lukte alleen in mijn 32-bit chroot, mcs (de Mono C#-compiler) blijft gewoon 'hangen' tijdens het equivalent van 'linken' in de 64-bit omgeving. Maar goed, uiteindelijk werkt het nu allemaal.

Muine is Jorns muziekspeler, opvolger van Rhythmbox die hij ook al schreef, en die ik normaalgesproken gebruik. Muine (spreek uit 'mwien') heeft een wat eenvoudiger interface die meer gericht is op 'speel nu deze cd', dan 'beheer mijn muziekbibliotheek' (zoals Rhythmbox). Dat heeft voor en nadelen, maar het werkt best aardig moet ik zeggen. Nou ja, de meeste interactie met een muziekspeler is natuurlijk de muziek die je hoort.

Maar er is heel wat denkwerk vereist om het 'precies goed' te krijgen. Een simpele, intuïtieve interface is allesbehalve eenvoudig om te ontwerpen. Muine heeft een originele benadering gekozen, en die werkt best goed. Ik mis wel enkele features van Rhythmbox (zoals het slepen van multi-selects naar mijn MP3-speler); ik zal eens kijken hoe productief ik ben in C# :-) De simpele interface is wat ik ook nastreef met mijn veel simpelere teletekst programmaatje, en ik weet hoe lastig het is. Bijna dagelijks krijg ik een email van iemand die nog extra knop suggereert voor iets. Soms is dat een goed idee, en vaak niet...

Een heel jaar geleden sloot ik mijn allerlaatste dag in Thailand in stijl af; terug naar Nederland. Wauw. Wat gaat de tijd hard! En waar-o-waar ben ik over een jaar?

Ik ben nu toch een beetje door mijn energie heen ;-) Welterusten.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger