2005-04-20
 
HELSINKI - Het is dinsdag (nou ja, het is al woensdagochtend, een dag die als een nacht verschijnt :-) De temperaturen zijn een beetje gezakt, en liggen nu rond de -2°C (ca. middernacht). Vanochtend was er zowaar een sneeuwbuitje. Maar de zon laat zich ook zien. De wolken waren ook wel heel bijzonder vandaag (foto vanaf de brug van Ruoholahti naar Lauttasaari ('ruoho' - gras, 'lahti' - baai; 'lautta' - veerboot, 'saari' - eiland))

Het was weer druk op kantoor; maar gelukkig was er *voortgang*. Mijn Inbox slonk naar slechts drie berichten, oftewel drie items op mijn todo-lijst. Naast mijn manageriële taken was er ook nog wat tijd voor het schrijven van wat code, en dat bevalt toch ook wel aardig; muziek op de oren, schoenen uit (sorry!) en rammen op die plank. Kleine overwinningen in de microkosmos van een stukje programmacode; kneden, bakken, slijpen en polijsten totdat het de juiste eigenschappen heeft. Lastige problemen. Even opstaan en naar de koffiemachine lopen, en op de terugweg heb ik een oplossing.

Maar natuurlijk moeten er ook rapporten geschreven worden, budgetten bewaakt, vergadering bijgewoond - dat hoort er allemaal bij.

Vandaag bleek mijn telefoon ook gerepareerd; het schermpje van mijn 6820 was gebroken, maar kon gelukkig weer hersteld worden. Veel collega's hebben meer geavanceerde telefoons, en glimlachen als ze mijn kleine elegante toestelletje zie. Tijdens het ziekteverzuim van mijn telefoon had ik er eentje geleend van een collega, eentje met een wat rare vormfactor (de telefoon!) nl. een schelp. Sterk punt (dit is *bijna* een Nokia-reclame) van mijn toestel is het ingebouwde toetsenbord, zodat ik mijn langdradige schrijfstijl ook in SMS-berichten kan uiten.

Thuisgekomen raakte ik verzeild in enkele chats; een bang iemand die uit Taiwan wil verhuizen in verband met de naderende Chinees-Japanse oorlog; iemand in Bangkok zwanger van een Nederlander (niet deze) en iemand in Singapore wier credit card opgegeten was door een hond! Wat leven we toch in een rare wereld!

En die baan in Rome is net aan mijn neus voorbij gegaan!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger