2005-04-15
 
HELSINKI - En zo is het alweer donderdagavond. Wat vliegt de tijd toch (cliché 1) als je het druk hebt (cliché 2). Best een productieve dag gehad; de bug fixing jihad gaat de goede kant op, insjallah. Ik heb heel wat werk kunnen verzetten, mensen gepingd, enz., en ik wilde dat graag allemaal vandaag nog doen...
... want morgen is het tijd voor wat team building. Mijn jaren als zelfstandige hebben me gespaard van al dit soort zaken - ik ben erg benieuwd. Ik ben niet zo'n groot liefhebber van dit soort groepsbijeenkomsten. Maar laat ik met een positieve (tjakaa!) instelling beginnen. En niet vergeten mijn camera mee te nemen!

Saanko esitellä itseni? Nimeni on Dirk-Jan. Olen Grönlantilainen. Donderdag is ook de dag voor mijn Finse les; dat was weer _zeer_ intensief. Het anderhalve uur leek meer op twintig minuten... We bespraken de resterende Finse werkwoordgroepen, en vele andere woorden die nuttig zijn in allerlei situaties. Ik denk dat ik wel wat meer tijd aan de studie moet besteden; misschien moet ik eens proberen de Finse Metro te lezen? Of een kinderboek? Een stripboek?

De Kalevala (het Finse nationale epos) moet nog even wachten... Ik heb een Engelse vertaling, maar ik kijk uit naar de dag dat ik het volgende kan lezen (en let op de illiteratie en rijm):

Mieleni minun tekevi,
aivoni ajattelevi
lähteäni laulamahan,
saa'ani sanelemahan,
sukuvirttä suoltamahan,
lajivirttä laulamahan.
Sanat suussani sulavat,
puhe'et putoelevat,
kielelleni kerkiävät,
hampahilleni hajoovat.
(beschikbaar bij Project Gutenberg, net als de Engelstalige versie)

Vandaag kreeg ik ook een aanbod voor een huisgenote voor deze zomer. Dat zou natuurlijk veel problemen oplossen, ten koste van wat privacy. Ik zal er over nadenken. Maar ik weet ook nog niet wie het is.

Na vele vruchteloze apt-get's blijkt Hoary's opvolger - 'Breezy' - nu eindelijk actief.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger