2005-03-20
 
HELSINKI - Zo, het weekeinde vordert al gestaag. Het is alweer zondagmiddag. Mijn zus en haar man zijn nog steeds op bezoek. Gisteren (zaterdag) hebben we besteed aan het bezoeken van enkele bezienswaardigheden, zoals een expositie van Jeff Koonts en het Design Museo, en wat winkels in het centrum zoals Stockmann (warenhuis). En dan zijn er natuurlijk de verwarmde stoepen, de St. Nicolaaskathedraal... wat een stad.

De Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons had een expositie hier in het Tennispalatsi. Er waren niet zo heel veel werken, maar enkele van zijn bekendere waren er wel, zoals de porno-achtige serie met z'n vrouw Ilona Staller ('Cicciolina'); en veel pop-artachtige dingen, zoals de kitscherige Michael + Bubbles beelden. Daarna gingen we naar het Design Museo, dat een overzicht gaf van Art Deco in de eerste helft van de 20e eeuw. Best interessant, zelfs voor zo'n cultuurbarbaar als ik. Je mocht er helaas niet fotograferen...

Na alle cultuur zijn we huiswaarts gekeerd, zus + man waren moe en kou. Uit eten bij de buurman, Casa Mare. En daarna bezochten we 'Ierse' pub Molly Malone's, zoals als haar vele naamgenoten vernoemd naar een Ierse liedje. De bar zat stampvol met Finnen (en zelfs Nederlanders... hele vervelende zelfs). De avond verliep in het bekende patroon dat overal ter wereld veelvuldig herhaald wordt. Mensen drinken, worden wat losser, en worden natuurlijk ook steeds mooier. De spreekwoordelijke Finse stugheid verdwijnt als sneeuw in de sauna, en de meute lallende mensen dwingt je tot lichamelijke contacten die normaalgesproken slechts voor weinigen zijn weggelegd. Kortom, een hele normale zaterdagavond.

Vanavond werden we tamelijk laat wakker; en na het ontbijt waren zus + man nog een beetje moe, en zijn nu bezig met hun middagdutje. Daarna gaat het toerisme weer op volle kracht verder! Ik wil hun nog een beetje *sneeuw* tonen.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger