2005-03-30
 
HELSINKI - Zo, de dinsdag zit er weer op, alwaar een enorme lading email op mij wachtte, verzonden vanuit alle windstreken. Sommige vereisen een antwoord, sommige slechts stilzwijgende instemming, en vele, vele komen aan een roemloos einde door een zacht klikje op de Delete-toets. Het einde van de werkdag bracht een geheel nieuwe sensatie: met daglicht weer naar huis lopen.

's Avonds trof ik Jorn in de stad voor wat bier; voor een eh wereldstad is erin Helsinki niet zo *heel* veel te beleven, maar bij het eerder vernoemde Molly Malone's kun je het wel een beetje laat maken, er is bier en een band. Door de weeks is het ook niet zo bizar druk in tegenstelling tot de zaterdagse vleeschmarkt, à-la The Woolshed in Cairns, Australie (hoewel de foto's heel anders zijn dan mijn herinnering?! Zo gaat het er hier *niet* aan toe, voordat mensen overhaast tickets gaan boeken :-)

Maar goed, op woensdag dient er weer gewerkt te worden, dus het is ook niet zo verstandig om om vijf uur 's ochtends dronken uit een bar gesmeten te worden... Toch nog verbazingwekkend veel mensen op de been, 's nachts. Wat doen die mensen in vredesnaam overdag? Als een zombie achter hun computer zitten ofzo?!

En dat gebeurde dan ook niet, we hadden onze beschaafde conversatie over het leven in Finland en Estland, de geschiedenis, de toekomst. Of over de rare omstandigheden rond het zinken van de Estonia in 1994, met 852 slachtoffers. We neigden naar een kleine emacs-vi stammenstrijd, waar keerden terug op onze schreden :-) De rare vraag van de avond was ditmaal iemand die in mij een balletdanser meende te herkennen; complimenteus natuurlijk - die gracieuze bewegingen raak iknooit meer kwijt.

Ondanks deze dolle dinsdagavond ben ik vandaag best productief geweest, en wist mijn Inbox helemaal leeg te krijgen! Dat geeft een goed gevoel, al is het natuurlijk slechts een kwestie van tijd tot de volgende vloedgolf mijn Inbox instroomt.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger