2005-03-17
 
HELSINKI - Woendagavond. Het was weer druk (blabla), maar redelijke vooruitgang geboekt, en kon eindelijk de tests voldoende manipuleren om de gewenste uitkomst te krijgen ;-) Verder wat financieel management gedaan, een 'favoriet' onderwerp, sinds ik Economie-II in mijn vakkenpakket koos, een eeuwigheid geleden.

Vrijdag komen zus en zwager op bezoek; vandaag ook maar eens de stofzuiger z'n eh wekelijkse doorgang laten maken. En bier inslaan.

Ik eet hier meestal in de kantine; voor €4,80 krijg een redelijke maaltijd (ongeveer de prijs van een glas (0,4l) bier in een café hier). Niets bijzonders natuurlijk van SodexHo, maar best eetbaar. Het aanbod is een aangepast op de Finse smaak, dus veel vis en soms zelfs rendier. Er is ook groente (salade), zodat ik momenteel gezonder eet dan ik in *jaren* heb gedaan. En hoef ik 's avonds niet meer zelf te koken, hoe graag ik dat ook doe.

Na werktijd (whenever that may be) is er bovendien de gelegenheid voor enige sportieve activiteit in de kelder, en daarna een sauna om de ongezwete arbeidstranspiratie alson via het putje het pand te doen verlaten. Het is wel een bijzondere ervaring om als een havenarbeider die aan die apparaten hangen, het gezicht vertrokken in een pijnlijke grimas, en met de vrijwel dichtgeknepen ogen nog net de televisie kunnen zien... kunstrijden op de schaats, dat toonbeeld van schoonheid en elegantie.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger