2005-03-05
 
HELSINKI - Weer een week voltooid. Ik ben inmiddels al weer twee maanden hier in Finland. Ik heb veel geleerd - eigenlijk dagelijks is er wel wat nieuws. Nog even volhouden en dan zit mijn proeftijd erop, en dan ik hier in Finland vrijwel onontslaanbaar, dat wil zeggen, zolang ik mijn baas niet vermoord zonder goede reden. Of een klokhuis in de oud-papierbak gooi.

Deze week was niet erg hectisch, zodat ik tamelijk veel heb kunnen doen. Het schakelen tussen verschillend taken kost namelijk veel tijd; als dat niet al te veel gebeurd, boek ik meer voortgang. Ironisch genoeg, word ik niet veel *gebeld*, maar gaat bijna alles via emails. En die zijn toch wat makkelijker batchgewijs af te handelen. Daar staat tegenover dat mensen nogal gul zijn met hun Cc:'s, zodat er flink wat weinig relevante schrijfselen in mijn Inbox verschijnen. De 'Delete'-knop begin dan ook al behoorlijk slijtage te vertonen...

Maar als ik dit schrijf is het vrijdagavond. De arbeidsbeslommeringen zijn weer verleden tijd, maar ik moest nu snel even een brandje blussen bij een webserver die een processorbelasting tot 38(!) noteerde; het arme beestje werd woest besprongen door 600.000 leden van de Vereniging Eigen Huis, op zoek naar een korting op kunst...slashdotted... Het vergde enige McGuyver-achtige hacks, maar het lijkt nu weer te werken... totdat de Horden weer komen. Ik vier mijn jubileum dan ook nu, vrijdagavond, maar heftig met mijn Koff 'sledehonden' :-) Nou ja, 'heftig', ik ben best moe... *gaaap*. Ik word oud of zo. Update: zaterdagochtend bekeek ik de webserver nog eens met een frisse blik, en ontdekte ik dat de query cache niet werkte. Nadat ik dat hersteld had, lijkt het nu opeen een *stuk soepeler* te werken - processorbelasting blijft onder de 0,5.

In Nederland schijnt het ook tamelijk koud en besneeuwd te zijn; hier is het dat al twee maanden; een dik pak ijs constateerde ik, rayonhoofd Helsinki, maar nauwelijks schaatsers hier. En ik heb mijn geoliede ijzers ook in Nederland gelaten... Maar het is ook niet erg aanlokkelijk om ergens te gaan schaatsen waar iemand dat doet. Stroming etc. kan allerlei wakken creëren, en ze staan hier ook slecht aangegeven. Ik zie me zelf al op de schaats een bord passeren, en me afvragen wat Reikä! in vredesnaam betekent.... brrrrrr.

In een vlaag van nostalgie keek ik samen (slechts gescheiden door een paar duizend km internet) met MartinH naar het verkiezingsdebat van 2002-03-06, met Paul, Hans, Thom, Jan-Peter, Ad, en Pim. Wat een klassieker. Het is aardig dat behoorlijk wat van dit soort 'historisch' materiaal beschikbaar is.

Rechts nog een foto om te bewijzen dat Arean en Opal *echt* verbonden zijn. Over historisch gesproken! :-)


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger