2005-03-19
 
HELSINKI - Weer een drukke week (blabla). Maar ik heb het allemaal aardig onder controle; en dat verontrust mij een beetje. Want meestal steken allerlei accute problemen de kop op, net als ik denk de zaak onder controle te hebben.

Donderdag; na een interessante ronde vergaderingen en andere bijeenkomsten had ik gelukkig ook nog tijd om wat werk te doen. Gelukkig heb ik een eigen kamer, zodat verstoringen hier minimaal zijn. De meeste communicatie verloopt asynchroon, via email enzo, zodat ik mijn muziek kan inpluggen en wat kan doen. Zoals het beoordelen van andermans source code; geen activiteit voor vlak na het eten. Dat inpluggen van muziek is een wat minder aangename bezigheid geworden sinds ik het kussentje van een der oordoppen ben kwijtgeraakt, en het plastic nu op nogal brute wijze mijn gehoorkanaal penetreert. Maar goed, er zijn ergere problemen in het leven. Ik kan rustig mijn rapportjes schrijven

Het is hier een ware toren-van-babel met zoveel nationaliteiten. De meeste (zoals Nederlanders - ik geloof dat er hier nog een is) hebben niet veel keus wat betreft det taal. Maar ik hoor soms ook Russisch, Spaans, Portugees. Verder natuurlijk Fins en Engels in diverse smaken. Dat betekent dat ik altijd geconcentreerd moet luisteren wat mensen bedoelen - we will send you new virgin soon. Huh?!

En nu is het al zaterdagochtend. Martine en Martijn (zus + man) zijn hier op bezoek. Ik heb ze gisteren opgepikt van het vliegveld, en na een kort cafebezoek (waar persoonlijke klassiekers als Take hold of the Flame en All the Fools Sailed Away te horen waren), zijn we naar mijn flat gegaan. Vanochtend ontbeten en zometeen zal ik een kleine rondleiding door Helsinki geven. Het weer is prachtig! Later meer.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger