2005-03-29
 
HELSINKI - Paasmaandag - nog een vrije dag; tenminste, daar ga ik van uit...

Eerder al sprak ik over een zelfmoordpiek in de lente hier. statistisch onderzoek (1980-1995) wijst echter op een piek in mei/juni voor mannen, en mei en oktober voor vrouwen. Dus... nog geen paniek, het is nog maar maart!

Maar goed, de lente leek wel aangebroken vandaag, een prachtig zonnetje scheen en ik had de neiging naar buiten te gaan, de oriolus oriolus te zoeken en dat alles *zonder jas*. Maar het vriest hier nog steeds enkele graden, dus dat bleek niet zo'n heel erg goed idee. Maar, ik heb een heerlijke wandeling gemaakt, langs de zee, en op de zee. Het ijs begint langzaamaan wel te smelten (in de zon), maar het lijkt nog sterk genoeg om er overheen te lopen en wat foto's te maken.

Er blijkt hier zowaar een *strand* te zijn, op tien minuten lopen van m'n huis; het was nu nog niet echt zwemweer, maar wie weet, in juli, augustus? Alweer twee jaar geleden dat ik in Scheveningen woonde...

Ik had zaterdag een nieuwe koptelefoon gekocht; ik verslijt die dingen in hoog tempo, zo lijkt het. Ik besloot *iets betere* kwaliteit te kopen, en stond toen voor de keuze - Philips of Sony. Prijs was hetzelfde, gemaakt in Vietnam resp. de Filipijnen. Wat doe je dan, als Nederlander... Ik had toevallig mijn oranje shirt ook aan - echt toevallig - en 's avonds bleek Nederland tegen Roemenië te moeten spelen. De wedstrijd was hier *nergens* te zien, behalve op teletekst. Maar op zullke momenten voel je toch het Neerlands bloed; ik heb maar de Philips gekocht. Geluidskwaliteit is in ieder geval prima. Maar voor hoe lang?

Ik kon in ieder geval weer wat muziek luisteren; het Italiaanse Vision Divine en het Duitse Galloglass zijn best aardig, maar wat een teleurstelling, Daniel Heiman, 's werelds beste fight-for-metal zanger, zingt nu plots bij het zeer, zeer matige Zweedse Crystal Eyes terwijl hij de sterren van de hemel zong bij landgenoten Lost Horizon. Waarom?!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger