2005-03-12
 
HELSINKI - Het is weer vrijdag - een drukke (duh) week achter de rug. Maar het ging best aardig, en ik ben tevreden met mijn voortgang. Ik ben in de grond natuurlijk een technisch persoon, en dat is ook wel heel erg vereist voor mijn werk. Maar de tijden zijn voorbij dat ik tien uur lang in symbiose met een computer kan verkeren, muziek op de oren, vingers op de toetsen, lichaam in slechte zithouding, blik -> NULL, verstand -> ∞... Nee, tegenwoordig moet ik rondrennen, mensen wakkerschudden, -bellen en -mailen. Plannen maken, vergaderingen voorzitten, dat soort dingen.

Er zijn hier wel pure projectmanagers, die in hun netjes opgeruimde kamer zitten, hun dag besteden met zachte klikjes in MS-Project, er klinkt klassieke muziek (Chopin ofzo). Maar zover ben ik nog niet!

Voor een soort Fins-Nederlandse mini-Gnome 2.10 release party ontmoette ik vrijdagavond Jorn, bekend van rhythmbox en muine. Hij woont in Estland, maar werkt tijdelijk hier in Helsinki. We dronken wat in café On the Rocks in het centrum, dat zich lijkt te kenmerken door (duh) rockmuziek en vrouwen (merendeels van het type dat je graag ontwijkt - rond de 40 en eenzaam), die onze discussie over vi vs emacs verstoorden. Toch wist Jorn veel interessants te vertellen, bijvoorbeeld over Estland, dat ik zeker eens zal bezoeken. We wisselden onze ervaringen uit met het leven in het buitenland, het gebrek aan heimwee enzo.

Zometeen ga ik naar ergens naar het platteland, zo'n drie uur verwijderd van hier. De precieze plaatsnaam ben ik even kwijt, maar is ongetwijfeld een onuitspreekbare rij letters met rare klinkercombinaties en rijkelijk besprenkeld met umlauts. Ik werd uitgenodigd door mijn huisbaas; ik ben benieuwd. Het is aardig om de stad eens te verlaten, en naar Het Grote Niets te vertrekken.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger