2005-03-26
 
HELSINKI - Het is al *zaterdagochtend*. Hoogste tijd om weer eens wat te schrijven over mijn avonturen. Het punt is natuurlijk dat er, terugkijkend, niet al te veel bijzonders gebeurd in een week. Vlak na een gebeurtenis lijkt het nog wel interessant, maar enkele dagen later rest slechts 'duh' en schouderophalen. Meestal.

Vandaag is een prachtige, lente-achtige dag. Het zonnetje straalt, het ijs smelt, en de wereld ziet er een beetje anders uit. Ik wandelde terug naar m'n huis over de brug - prachtig. Ik hoor van iedereen dat de Finse lente/zomer zo geweldig; we zullen zien. Lente is ook het seizoen dat de meeste zelfmoorden gepleegd worden hier; misschien omdat mensen zien dat de somberheid van het weer wel verdwijnt, maar die van het eigen leven niet verandert. Speculatie - ik heb geen plannen in die richting.

Mijn bezoek van vorige week is weer veilig huiswaarts gekeerd. Het was een leuk weekend, ik heb een beetje voor gids gespeeld... Finnen blijken wel echte rockliefhebbers. In ongeveer elk cafe of restaurant waar we waren kwam allerlei onverwachte herrie voorbij. In een cafe, uitgekozen om de 'loungy' sfeer, hoorde ik Pantera - RE dadadadah SPECT dadadadah WALK, in een restaurant Dio's Holy Diver. We aten bij Iguana(sp?), met een overdaad aan burrito's, nacho's en aanverwante lekkernijen. Een tijd geleden dat ik _zoveel_ gegeten heb; tot diep in de maandag rommelde mijn maag!

Maandagavond was een interessante avond. De rest van de week bood weer vele interessante activiteiten op kantoor... tamelijk druk en tamelijk effectief.

Ik was eigenlijk van plan om vandaag (zaterdag) Estland/Tallin eens te bezoeken, maar de veerboot daar naar toe blijkt ongeveer zo vol als de gemiddelde veerboot in Bangladesh...

Ik begin een beetje te wennen aan het leven hier in Finland, in het bijzonder Helsinki. Het is een aardige stad, of eigenlijk meer een *groot dorp*. Je kunt weliswaar elke avond wel ergens dronken worden met muziek en veel mensen, maar je zou al snel *herkenbaar* worden. Ondergaan in de anonimiteit van de grote stad is hier niet zo goed mogelijk, denk ik. Anderzijds moet ik nog wel wat werken aan mijn sociale leven; ik ken nog wat te weinig mensen hier. Niet dat ik me verveel ofzo, maar het is wel eens aardig om mensen op non-elektronische wijze te zien.


1 Reacties:

21.3.2005. montag! acdj begins. xoxoxoxoxo

By Blogger frechaberlieb, at 22/3/07 16:33  

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger