2005-02-05
 
HELSINKI - Zaterdag. Nou, ik heb eindelijk mijn internetverbinding thuis. En ik maak er meteen maar goed gebruik van! Mijn dagboek hangt weer van de Wikipedia-links aan elkaar :-)

Nadat ik weer een internetverbinding had, heb ik een aantal andere dingen gefixt, skype, webcam, blog,... Sommige dingen zijn erg gemakkelijk op Linux (interverbinding geen volledig automatisch vs. de 10 pagina handleiding voor Windows en Mac). Andere dingen zijn wat lastiger, en in mijn AMD64-geval blijkt het nog iets lastiger. Maar alles doet het nu, behalve evolution, dat bij het start onmiddelijk afbreekt met een floating point exception. Nou ja, da's mijn straf voor het gebruik van de allerlaatste development code. Het werkt vast binnen enkele dagen weer... en er is altijd mutt. apt-get upgrade leidde tot maar liefst 800Mb aan download; en dat na een maand.

Ik kreeg ook een maand aan email bezig, die ik grotendeels al gezien had, en waarvan 95% spam... *zucht*.

Vandaag hangt hier overal de vlag uit - de foto is genomen van achter een willekeurig raam in mijn huis. Ik ben nog niet helemaal geïntegreerd, maar enig onderzoek leert dat het de geboortedag is van Johan Ludvig Runeberg, een van de beroemdste Finse dichters, wiens werk voornamelijk het plattelandsleven van 19e eeuw behandelt. Maar een gedicht over de oorlog waarbij Finland van Zweedse in Russische handen terechtkwam, werd later het Finse volkslied (Maame - 'Ons Land').

Ik heb eindelijk versie 1.0 van gnuvd, mijn woordenboekprogramma, uitgebracht. En dat na bijna 4 jaar! Niet al te veel nieuws, maar het is nu veel kleiner, betere foutmeldingen, en ondersteuning voor AMD64. Maar wat een heerlijk gevoel, eindelijk versie 1.0! Woohoo! Ik grijp een bier uit de koelkast!

Vandaag heb ik ook een beschamende hoeveelheid lege bierflessen en -blikken naar de KKK(!) supermarkt gebracht. Ik probeerde dat een beetje omzichtig te doen, maar er was geen ontkomen aan. Als een Patty Brard bij de glasbak. Ook op blikjes zit hier statiegeld; maar voordat je dat terugkrijgt moeten de arme blikken in een machine waar ze op brute wijze geplet aan hun einde komen. De bierflesjes wordt wel een reïncarnatie gegund, zo lijkt het, iets wat me goed doet, als emballage-veteraan van de De Boer-supermarkt in Nijverdal, zo'n 15 jaar geleden (fl. 3,19 per uur!).


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger