2005-02-13
 
HELSINKI - Weekend! En dat na een nogal drukke week. En de aankomende week belooft niet veel minder druk te zijn. Maar het is allemaal tamelijk interessant, en dat scheelt. Consumentenelektronica is een interessante wereld.

Louise is op bezoek, en dat is een goede reden om een beetje toeristje te gaan spelen. Om de een of andere reden voel ik me normaalgesproken niet heel erg geneigd om in het toerisme te storen. Ik ben hier tenslotte niet op vakantie. Zoals mijn oud-huisgenoot het kernachtig samenvatte: I am not a tourist. Toch is natuurlijk leuk om wat dingen te doen. En hoewel Finland misschien niet de grootste bezienswaardigheidsdichtheid heeft, zijn er toch veel dingen te zien. Natuurlijk zijn er behoorlijk wat oude gebouwen, die herinneren aan de Zweedse en Russische overheersing. Maar Finland is toch vooral mooi als er niets is wat aan wat dan ook herinnert.

Zaterdag gingen we naar Porvo, een wat pittoresk stadje, ongeveer een uur (per bus) ten oosten van Helsinki. Er staan wat mooie oude gebouwen, zoals het geboortehuis van 's lands opperdichter Runeberg, waarover ik al eerder sprak. Het is een mooi gezicht - houten huizen, geschilderd in allerlei kleuren die contrasteren met de witte sneeuw. En er is een bos met een dikke laag sneeuw, heuvels, dennen etc.; natuurlijk leuk voor Louise die dat als Zuidafrikaanse niet echt kent. Kniediep in de dsneeuw.

Meer foto's van Porvo op de website van ene Hans van Reenen. En op nog honderd andere websites... Er is haast geen plek meer te vinden op aarde die niet uitputtend digitaal gefotografeerd is en elektronisch beschikbaar.

's Avonds bleek Joan of Arc (Jeanne d'Arc) op de Finse televisie; best interessant. De film liet wijselijk in het midden of ze 'echt' op een missie van God was, of gewoon iemand die psychiatrische hulp nodig heeft. Maar het is een fascinerende film.

Later meer.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger