2005-02-24
 
HELSINKI - Nog steeds erg druk bla bla. Maar het gaat goed. Ik behaal bemoedigende resultaten hier en daar. Echt Machivelliaanse trekjes begin ik nog niet te vertonen, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. En hoewel ik het druk heb, probeer ik wat eerder te stoppen. Rond 18:30 ofzo ga ik naar de martelkamer/fitnessruimte voor een uurtje sport. En daarna ga ik naar de sweatshop - wat is er nu fijner dan met naakte en zwetende collega's in een klein donker kamertje te zitten?! Als dat allemaal achter de rug is schrijf ik nog wat emails, en ga ik naar huis.

Het was hier deze week ook tamelijk koud. Dinsdagochtend scheen een prachtig zonnetje, en met de vierdubbele(!) ramen en kachel leidde dat tot de gedachte dat het toch niet al te koud zou zijn... Met mijn jas nog niet dichtgeritst liep ik naar buiten - en het was -17°C... brrrrr... Nou ja, eigenlijk is dat nog niet zo bar koud, alleen mijn *oren*, die vielen er bijna af van de kou, zeker toen ik over de brug liep en een 'fris briesje' opstak.

Ik probeer technische dingen uit deze blog te houden, en in mijn advogato-blog te behandelen, maar laat ik een uitzondering maken. Ik maakte een nieuwe versie van mijn teletekstbrowsertje ttb, en ontdekte dat de officiële teletekst website nu rechtstreeks naar mijn programma verwijst. Da's leuk! Dat legt wel wat meer druk op mij natuurlijk, maar ach, zo is het leven.

En morgen is het alweer vrijdag. Het wordt weer een gevecht tegen de email-influx, tegen al te praatgrage collega's die willen 'klankborden', tegen te lange vergaderingen. Maar ik zal niet versagen! En het weekeinde is in zicht.

Dit weekeinde ga ik ook weer eens wat Fins leren; collega's zeggen dat de enige manier om Fins te leren een Finse vriendin is; maar ik hoe het nog even op zelfstudie [wat klinkt dat plotseling vies]. Sommige dingen zijn echt lastig in het Fins. Neem nu het vragend voornaamwoord wie. In het Nederlands kennen we nog de bezittelijke vormen wiens, en misschien wier. In het Engels gebruik ik who/whose/whom. In het Duits zijn er nog een paar andere. Maar in het Fins zijn er maar liefst 28 vormen! Ik zie ook niet direct hoe een Finse dat gemakkelijk zou kunnen maken :-)


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger