2005-01-10
 
HELSINKI - Maandagavond. Eindelijk, eindelijk zijn mijn spullen uit Nederland aangekomen. Ik begon me een beetje ongerust te maken - anderhalve week om een paar dozen van Den Haag naar Finland te krijgen, dit is toch de 21e eeuw?! Maar goed, het is toch nog goed gekomen. En mijn nieuwe computer doet het ook nog. Ik had geen beeldscherm meegenomen, maar wel een oude laptop waarmee ik een shell kan openen (na wat blind typen...). En ik kan eindelijk mijn 15 Gig muziek weer eens beluisten, ik begon een beetje ziek te worden van de muziek op mijn 256Mb El-Cheapod. Adagio en Magnitude-9 zullen in ieder geval voor altijd verbonden blijven met mijn eerste week in Finland, zoals Rhapsody's Rain of a thousand flames voor altijd verbonden blijft met begin 2002 (samen met Silverbergs Majipoor-boeken). Nu kan ik weer luisteren naar de mannen van Lost Horizon, die in een soort Braveheart-tenue een van de beste platen hebben gemaakt die ik de afgelopen tijd gehoord heb. En de zanger verdient een Nobelprijs.

Ik kom net uit de sauna en het zwembad, waar ik wat heel wat zweet ben kwijtgeraakt. Nergens als in een sauna wordt zo duidelijk wat de luchtvochtigheid met (sic) gevoelstemperatuur doet. Als je een plens water op die kolen werpt lijkt het plots een stuk warmer, en neemt de transpiratie natuurlijk ook toe, omdat de huid haar vocht niet meer zo gemakkelijk aan de lucht kwijt kan.

Hard gewerkt vandaag (al zeg ik het zelf). Mijn mailaccount is nog steeds niet geactiveerd ondanks diverse vriendelijke telefoontjes met de helpdesk. Morgen ga ik over op harde dreigementen. Maar ik heb wel inmiddels een naambordje op mijn deur. Dat ik het nog eens zover zou schoppen...

Ik denk dat ik woensdag echt 'over' ga, maar morgen krijg ik de sleutel enzo van mijn nieuwe winterpaleis in Lauttasaari. Eindelijk. Nou ja, 'eindelijk', na iets meer dan een week heb ik al een nieuw optrekje gevonden. Zoals te verwachten heb ik het eerste geschikte wat me aangeboden werd ook aangenomen, maar het was dan ook ongeveer het enige. En morgen nog een feestje omdat 'we' een belangrijke mijlpaal gehaald hebben! Free as in free beer!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger