2005-01-03
 
HELSINKI - Het is ongewoon warm in Helsinki.

Vandaag was mijn eerste werkdag bij Nokia Research. Nou ja, werkdag, de ochtend werd besteed aan het allerlei formaliteiten die nu eenmaal horen bij het wonen en werken in een ander land. Gelukkig werd ik geholpen door Marjo van het relocation-team, die me om 0900 uur bij m'n hotel kwam oppikken. Het moet een goed business zijn, want ze reed me in een Jaguar(!) door de stad, van het politiebureau naar de bank, en van het belastingkantoor naar de huizenbemiddelaar. Het is in nu in ieder geval allemaal geregeld. Behalve de huisvesting, maar ook daar heb ik vorderingen gemaakt; ik ga donderdag op bezoek bij een aardig apartement (zo lijkt het), en ga nog een afspraak maken voor een bezoek aan een andere.

's Middags ben ik naar m'n kantoor gewandeld. Er was nog een beetje papierwerk, maar het verliep allemaal tamelijk gladjes. Even met HR gesproken, een kamer gekregen, een nieuwe telefoon, me een beetje ingelezen en met wat teamleden gepraat (18 nationaliteiten!). En toen was het alweer na zessen. Er zijn ook tamelijk veel extracurriculaire activiteiten mogelijk, zoals pottenbakken, fitness en de onvermijdelijke sauna. Ik zal eens kijken waar ik me in gaan.

Na werktijd ben ik met de tram de stad ingegaan, een beetje rondkijken. De meeste winkels zijn 's avonds tot een uur of negen open. Helsinki is geen Amsterdam, maar er is meer te doen dan in, zeg, Den Haag. Wat gegeten en weer teruggewandeld naar m'n hotel.

Morgen is mijn directe baas weer aanwezig, en zal ik me verder in mijn werkzaamheden verdiepen, die ik natuurlijk strikt geheim hou :-) Ik ga de rest van de avond maar besteden aan het kijken van het Finse televisieaanbod, en meld me snel weer...


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger