2005-01-21
 
HELSINKI - Echt koud is het nog steeds niet (behalve op die brug dan, maar ik heb een muts aangeschaft die mijn oren warm houdt), maar het is hier wel een prachtige witte wereld. Er is een beetje sneeuw gevallen, en als ik zo naar mijn huis terugwandel, is het toch wel een erg mooi gezicht, die sneeuw. Als een prent van vroeger in Nederland, altijd goed voor uitgebreide sneeuwpoppen en -ballengevechten enzo. De foto heb ik vanochtend (vrijdag) gemaakt, vanuit het raam in de woonkamer.

Woensdag had ik mijn introductiebijeenkomst, waar allerlei HR-types de bedrijfsfilosofie probeerden uit te storten over de Nokia-neophyten. Ik ben zelf natuurlijk veel te cynisch om me al te veel gelegen te laten zijn aan dit soort corporate vetrandjes, maar ach. Baat het niet dan schaadt het niet.

Daarna zowaar nog wat werk kunnen doen op kantoor. Ik krijg toenemende hoeveelheden e-mail, op zichzelf natuurlijk een goed teken, maar het vergt wel enig management om niet te verdrinken in de informatietsunami. Daartoe heb ik mijn oude gewoonte maar weer opgepakt, waarbij ik er steeds naar streef mijn Inbox *leeg* te maken; afgehandelde email wis ik (zoveel mogelijk), of verplaats ik naar andere mapjes, zodat steeds duidelijk is wat ik nog moet doen. De verdere onderverdeling in mapjes is eigenlijk niet zo interessant, daar is de zoekfunctionaliteit voor. MS-Outlook is hier zeker geen slecht programma, maar ik mis bepaalde Evolution-functionaliteit, zoals het tonen van discussiebomen (threads). Ik kan (nog) geen Evolution gebruiken op mijn (administratieve) Windows-doos, maar er wordt gewerkt aan een port, zo verklaren betrouwbare bronnen.

Ik heb het adresboek van Evolution ingevuld met ongeveer iedereen met wie ik de afgelopen paar jaar mail heb uitgewisseld, inclusief fotootjes en verjaardagen (voorzover ik die kon vinden natuurlijk). Nu moet ik een paar weken wachten voordat ik weer *nieuwe* privémail kan verwachten op m'n eigen machine, maar goed, mijn mailer is er klaar voor. Een aardige feature is ook het Contact Lookup Applet; ik typ er iemands naam of bijnaam in, en een venstertje komt naar voren dat vraagt of ik de desbetreffende persoon een mail of IM-bericht wil sturen. Natuurlijk ook met de fotootjes die ik al noemde, het adres van de betreffende persoon, en wat er nog meer bekend is.

Het leuke van de Hoary-versie van Ubuntu is dat ze er veel van dat soort grapje al ingestopt hebben, en een apt-get mij het allernieuwste verschaft (als ik tenminste een internetverbinding had...). Ubuntu heeft al het goede van Debian, maar is een stuk sneller met updates, en doet meer werk om een geïntegreerd desktopsysteem aan te bieden. En dat alles bij wijze van dienst aan de mensheid.

Debian is ook niet helemaal gek natuurlijk; zo zit mijn sendxmpp tegenwoordig ook in de Debian-distro, nadat eerder Gentoo al besloot niet langer zonder te kunnen :-)


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger