2004-12-14
 
DEN HAAG.

jarig

Wel een beetje raar, 32 jaar. Inderdaad, vandaag, 14 december, ben ik jarig. Op 14 december 1972 werd ik geboren in het pittoreske Almelo, en dus word ik vandaag maar liefst 32. Oftewel 2x2x2x2x2 jaar oud, ofwel 25, oftewel behoorlijk oud. En ik kan me nog herinneren dat ik mensen van 12 al behoorlijk oud vond!

Hmmm... het is een goed tijdstip om eens na te denken over mijn verdere plannen. Over 365 dagen heeft de aarde weer een baantje getrokken rond de zon, en ben ik weer jarig, inshallah. Als ik dan terugkijk, wat heb ik dan allemaal bereikt?

Logische vraag is wat er sinds vorig jaar gebeurd is. Mijn vorige verjaardag was in Melbourne. Ik vierde mijn verjaardag in wat kroegen en ik herinner me met name dat bekend werd dat Saddam Hussein was opgepakt in Irak. Eind april was ik weer terug in Nederland, beetje gewerkt, en nu ben ik alweer jarig. *dat gaan snel*.

En nu ga ik weer op weg, naar het hoge noorden ditmaal. Hoe lang zou ik het uithouden in Finland? Ik las You know you have been in Finland too long when ..., met opmerkingen als:

20. You no longer look at sports pants as casual wear, but recognize them as almost formal wear.

21. You have undergone a transformation:
a. you accept mustamakkara (Black blood sausage) as food
b. you accept alcohol as food
c. you accept.

22. You understand why the Finnish language has no future tense
Kortom, het geklaag van expats overal ter wereld... Alles is reg, al is alles nie reg nie.

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger