2004-12-17
 
DEN HAAG. De kruitdampen van mijn verjaardag zijn opgetrokken. Ik kijk terug op de ruïne van mijn leven :-) en vooruit naar de naderende uitdagingen in het noorden. Iedereen lijkt allerlei eigen wensen te hebben waar het hun mobiele telefoon betreft, en ik luister goed naar de suggesties.

Mijn verjaardag was geslaagd - dat wil zeggen, het is me gelukt om 32 te worden! Louise gaf me een zeer welkome warme sjaal, Ulrike stuurde een cool Berlijns 'djcb'-tshirt. En ik wat vriendelijke wensen uit diverse uithoeken van de wereld, zoals Den Haag, Amsterdam en Hellendoorn.

Ik ben ook bezig met mijn volgende leven, in Finland. Werken bij een groot bedrijf en in het buitenland vergt een hoeveelheid papierwerk waar de gemiddelde shredder van zou kokhalzen. Ik wordt ook gebombardeerd met emails voor allerlei aanvullende diensten, zoals het verschepen van mijn bezittingen -- die ik niet heb (ik hoor mijn vader klagen over die dozen in zijn kelder...). Een paar tassen/rugzak zou genoeg moeten zijn. En een doos met wat computerrommel. Het verschepen van spullen wordt weliswaar vergoed, maar telt mee als loon, zodat ik er belasting over moet betalen - en da's niet zo heel weinig in Volksrepubliek Finland.

Een andere belangrijk punt is natuurlijk mijn huisvesting ter plaatse. Gezien mijn materiële status lijkt het handig om een gemeubileerd appartement te nemen, maar die schijnen tamelijk zeldzaam te zijn in Finland. Dus moet ik in Finland eerst naar IKEA of equivalent voor bed, tafel en stoelen etc. Om nog maar te zwijgen over potten, pannen, borden, bestek,... tv, koelkast, ... Hmmm. Voor expats geldt in Nederland vaak nog een soort Ausländer-tax, dat wil zeggen, huren gaan plots met 200 euro (of meer) omhoog. Nou ja ik kan altijd nog snel een jonge knappe rijke eenzame Finse vinden natuurlijk, met een groot huis.

Om vast een beetje in de stemming te komen, ga ik vanavond naar expat christmas party in Amsterdam; dankzij mijn goede contacten met de kerstman aldaar, mag ik hopelijk naar binnen. Ja, een expat word ik, een mooi woord voor gastarbeider. Ik heb heel wat expats ontmoet. Met name die in Bangkok waren een beetje... gek.

Ik las The curious incident of the dog in the night-time van Mark Haddon, over een jongetje dat aan het Syndroom van Asperger (zoals 'Rainman') lijdt. Het is een tragikomisch boek, over een slim jongetje dat geen gevoel voor mensen heeft.

EricE is vader geworden van Frank - gefeliciteerd!


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger