2004-12-28
 
DEN HAAG

Tijd om mijn blog weer eens bij te werken. Er is heel wat gebeurd sinds de vorige editie. Op kerstavond overleed mijn oma (Beppe), op 91-jarige leeftijd. Altijd gezond, maar nu in ongeveer een week was het afgelopen. Morgen is begrafenis.

Ik ben mijn spullen aan het pakken voor Helsinki. Ik heb er zin an. In tegenstelling tot eerdere berichten, lijkt het niet onmogelijk om een gemeubileerde kamer te vinden, en dat is eigenlijk wat ik zoek. Om nu mijn verblijf aan Finland met een bezoek aan IKEA te beginnen, daar heb ik niet zoveel zin in. Maar het bemiddelingsbureau stuurde me een lijstje met appartementen in en om Helsinki. De huren lijken ook niet erg hoog. Maar natuurlijk heb ik de appartementen nog niet *gezien*. Dat zal ik volgende week (!) maar eens doen. In eerste instantie verblijf ik in een hotel, totdat ik een leuk apartement gevonden heb.

Ik ben nu aan het bekijken hoe ik mijn schamele bezitting mee kan nemen. Ik den dat ik het in een paar tassen en een paar dozen mee kan nemen, en met een lichte toeslag moet het wel lukken alles gewoon in het vliegtuig mee te nemen.

Een van de dingen die ik zeker meeneem is mijn nieuwe computer; ik heb bij m'n buren van Computerland een AMD64/3400 gekocht. Razendsnel systeem! Ik heb Ubuntu geïnstalleerd, die een echte 64bit distro hebben gemaakt. Installeren was zo simpel als het Ubuntu-schijfje in de CD-lade schuiven; alles werkte out-of-the-box. Totdat ik kernel 2.6.10 installeerde natuurlijk, maar inmiddels is alles weer hersteld. Het enige dat nog niet werkt is de afstandsbediening van de TV-kaart (ja ik kan ook TV kijken :-), Maar goed, dat komt nog wel.

Rare beelden vanuit Patong, Phuket... waar ik in maart nog rondliep. Ik herkende de straten op TV. Ik heb contact met een paar mensen in de regio, Burg is veilg, maar Aini uit Maleisië heeft wat vermiste familieleden...


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger