2004-12-06
 
DEN HAAG - 3°C hier.

Zo. Eindelijk schrijf ik weer eens wat. Mijn naderende vertrek uit Nederland vergt natuurlijk de nodige voorbereidingen. De laatste drie jaren was ik al een flink deel van het jaar diverse buitenlanden, waar ik me altijd thuis voel. Dagelijks ben ik ook nog wel een beetje in het buitenland op de een of andere manier - en dan heb ik het niet over de demografie van Den Haag. Ik schrijf en ontvang dagelijks e-mails van verre vrienden in warme of koude streken. Via chat kan ik ze bijna dagelijks 'spreken'. En met skype kan ik ze bellen. Het is niet zo zeer dat ik de hele tijd met verre plaatsnamen wil strooien, maar het is wel verleidelijk. Aan de andere kant maakt dat reizen me ook wel een beetje onrustig. Nog steeds kan ik mijn totale bezit ongeveer in een rugzak proppen. Zodat ik snel weer weg kan. Een rugzak met spullen en een koffer vol herinneringen.

Begin 2002 zat ik in een wat verwarrende tijd. Maar met mijn zuster en wat aanhang ging ik skiën in Oostenrijk. Dat was leuk - ik ben geen goede skiër, maar ook tamelijk onbevreesd! Op de laatste avond sprak ik met Marianne, mijn zusters-vriends-zuster, en zij ried mij aan om op wereldreis te gaan. Dat ik daar nooit eerder aan gedacht had. Het kostte me ongeveer vijf seconden om te besluiten dat dat een goed idee was. Natuurlijk geloofde niemand mij, in eerste instantie. Ergens in juli 2002 werkte ik in Amsterdam. Ik ging iets eerder weg. Even een ticket kopen - ik liep naar een reisbureau, en kocht een rond-de-wereld-ticket. Pas toen werd ik geloofd!

In augustus 2002 begon ik mijn reis, mijn odyssee. Ik was een beetje beduusd toen ik een aantal uren later in Singapore stond. Bloedheet was het er, ik liep wat doelloos rond. Vanaf dat moment liep het allemaal gladjes, waar ik ook was. Zoveel gezien, zoveel mensen ontmoet. Vaak oppervlakkige contacten, maar niet altijd. De afgelopen week heb ik nog met zeker vijf van hen contact gehad - meer dan twee jaar later! De reis voerde via Singapore naar Maleisië, naar Thailand en Cambodja, naar Viëtnam en Laos, naar Australë en Nieuw-Zeeland, en via Tahiti en de VS weer naar Nederland - 30 december 2002.

In augustus 2003 ben ik weer vertrokken, naar Australië. Mijn onrust was nog steeds niet bedwongen. Op vele fronten een geweldige reis en ervaring - zoals ik al uitgebreid beschreven heb. En veel geleerd over schuur- en schilderwerk. Tja. April 2003 was ik weer in Nederland. Weer gewerkt, en toevallig op een advertentie gestuit...

En nu dus op weg naar het koude noorden, een nieuw avontuur. Zoals gezegd verlopen veel van mijn contacten toch al op elektronische wijze, dus dat zal niet veel anders zijn in Finland. Maar het is toch een hele stap. Een nieuw land, een nieuwe taal, een nieuwe omgeving. Hoe lang ik er blijf weet ik natuurlijk niet. Maar avonturen zullen er zijn! Mijn odyssee is nog niet ten einde!

wordt vervolgd


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger