2004-11-27
 
HELSINKI/DEN HAAG - Ik ben weer terug in Den Haag na mijn bezoek aan Finland, waar het een graad of 7-8 vroor. Brrrr. Voor de Finnen zelfs wat het natuurlijk allemaal nog niet zo indrukwekkend, maar het is zaak je goed in te pakken!

finland

Donderdag was het tijd voor een psychologisch onderzoek - en in het Finse woord voor "Pieter Baan Centrum" is assessment center. Na de testjes patroonherkenning, en nog wat andere standaard dingetjes was er een groepsopdracht. Ik probeerde me een beetje bescheiden op te stellen in een nogal passieve groep, wat ten dele lukte. Ik was niet erg onder de indruk van de kwaliteiten van wat HR-medewerksters bij probleemanalyse. Nou ja. Tenslotte nog een gesprek met een matig Engels sprekende psycholoog, met wat standaardvragen (en dito antwoorden).

Vrijdag had ik wat gesprekken bij het Nokia R&D lab. Dat ging ook wel aardig, ik was wel een beetje overdressed; nou ja, da's beter dan het omgekeerde. In het lab werkte een grote verscheidenheid aan nationaliteiten, Fransen, Finnen, Japanners en een groep Indiers met de karakteristieke zweet + curry geur; hopelijk valt dit niet onder het NDA. De gesprekken verliepen goed, en het is duidelijk dat ik de baan kan krijgen als ik 'm wil. 15 december beginnen. Wil ik dat ook? Hmmm.... Ik moet hard nadenken.

Natuurlijk, de baan is erg interessant, en ik moest toch al verhuizen, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd van de stad Helsinki. Niet een erg mooie stad, en ook niet erg levendig. Ik kan me voorstellen dat je een kernel ofzo gaat schrijven als je daar woon! Diep nadenken.

lees

De dondere avonden besteedde ik aan lezen; ik las (zoals gezegd) Geert Maks De eeuw van mijn vader, over de Nederlandse en -Indische geschiedenis van de 20e eeuw, en Jung Changs Wilde Zwanen die hetzelfde doet over China. Beide erg interessant. Beide semi-biografische boeken weten vanuit het oogpunt van persoonlijke belevenissen de gebeurtenissen levend te maken, zoals de Politionele Akties en de Culturele Revolutie.

0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger