2004-11-24
 
HELSINKI - Vanmiddag ben ik aangekomen in Helsinki, na een saaie vlucht van iets meer dan twee uur. Natuurlijk verwachtte ik geen ontvangstcomite, maar er stond iemand met een bordje Holiday On Ice... Bijna was ik meegegaan. Maar goed, ik heb een taxi genomen naar het Radisson Sas hotel. De taxichauffeur sprak even goed Engels als zijn gemiddelde Bangkokse collega, maar daar houdt de vergelijking met die stad op - het vriest hier tussen de 5 en 10 graden. Niet zo koud dat de oren van je hoofd vallen, maar een stuk kouder dan in Den Haag. Ik hou er wel van.

De taxirit van circa 30 minuten leverde een blik op de Finse hoofdstad - in dat halve uur heb ik werkelijk geen een enkel mooi gebouw gezien. Allemaal van die portiekflats van een verdieping of vijf. Het ziet er allemaal goed onderhouden uit, maar niet erg opwindend.

Ik heb net gegeten, en heb bij Geert Maks De eeuw van mijn vader uitgelezen, ik ga zo naar mijn kamer om die laatste honderd pagina's af te werken.

Morgen heb ik de hele dag een of andere assessment, waarbij ik moet aantonen dat ik geestelijk stabiel ben, een IQ heb van boven de 70 en nog wat andere, minder belangrijke, kwaliteiten bezit. Dat wordt interessant.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger