2004-11-21
 
DEN HAAG - Slechts 3 graden; maar het is droog en een zonnetje kruipt langzaam over de daken omhoog.

Vanmiddag ga ik naar Hellendoorn, zodat ik morgenochtend mijn paspoort kan afhalen. Verder weinig nieuws - hoe deprimerend.

nog meer software

Donderdagavond heb ik grotendeels besteed aan wat extracurriculaire activiteiten; maar vrijdag was er wer tijd om wat aan mijn software te werken. Ik las dit artikel over OSS desktop software. De meeste ideeën in het artikel kan in onderschrijven. Maar de raad om de 'Back'-knop in een browser groter te maken dan de 'Forward'-knop, tja. Het is misschien wel waar, maar het ziet er zo lelijk uit... Gebod 5: Het Oog Wil Ook Wat.

Ik ben wat aan het spelen met de UI van ttb, mijn teletekst-browsertje. Er zijn stemmen die oproepen om Favorieten toe te voegen aan ttb. Maar ik vind dat eigenlijk een onzinnige toevoeging. Ik heb als je getallen typt, komen die automatisch in het juiste invulvakje terecht, dus 101[Enter] geeft het laatste nieuws, daarvoor hoef je je muis niet bewegen. Dit doet de officiële teletekst-client ook, zo ontdekte ik, maar die biedt toch niet de handige een-toestbediening die ttb biedt; ik hou nu eenmaal graag mijn handen op het toetsenbord. Ik wil best 'power'-features toevoegen, zolang die het leven van 'gewone' gebruikers maar niet moeilijker maken.

Gentoo-ontwikkelaars hebben me gevraagd om sendxmpp een beetje te masseren, zodat zij het kunnen gaan distribueren. Dat heb ik gedaan, versie 0.0.4. Ik ontving nog wat aardige reacties uit diverse verre plekken (zoals Polen), waar ze sendxmpp met succes inzetten. Prachtig - niets is zo fijn als bier drinken in de kroeg in de wetenschap dat ergens in de wereld je software het het leven van mensen een beetje makkelijker maakt ;-)

Ik ben nog bezig enkele andere projectjes een beetje af te stoffen en opnieuw uit te brengen. Binnenkort!

Python-geheugengebruik is griezelig.

Open clipart.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger