2004-11-08
 
DEN HAAG - 7C; bewolkt. Druk.

tunfun

Het was een druk weekeinde; mijn beide zusters bezocht en voor oom gespeeld (4x). Zaterdag was ik in Amsterdam, bij Tun Fun, een soort super-apenkooi. Misschien wel honderd kinderen klommen, sprongen, renden, gilden - een pandemonium!

i have been misunderestimated

Ik heb een nieuwe versie uitgebracht van ttb, mijn teletekstprogrammaatje. Ik heb ondersteuning voor http-proxy's geïmplementeerd (dat bleek triviaal), toetsenbordondersteuning, betere foutafhandeling en een gestroomlijnde gebruikersinterface (ook allemaal triviaal). Maar de user experience (sic) is een stuk verbeterd - ik vind het zelf fijn als ik de zaak per toetsenbord kan regelen, en die muis even met rust kan laten.

Het is niet zo moeilijk features te verzinnen; hoe simpel een programma ook. Er zijn er nog een paar die ik misschien ga implementeren, zoals automatisch verversen. Maar verder moet een simpel programma gewoon simpel blijven - voorlopig dus geen ingebouwde guile ;)

Wie zelf wat met Python en GTK+ wil doen, hier is een aardige Python-Glade-tutorial.

Vader des Vaderlands

Ik heb nog wat oude projectjes een beetje afgestoft en klaargemaakt voor de 21e eeuw; binnenkort in dit theater.

Trendgevoelig als ik ben, ben ik overgegaan op Ubuntu Linux, door in mijn /etc/apt/sources.list te zetten:

deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu warty main restricted universe
Het wordt niet echt aangeraden, maar het werkt bij mij in ieder geval probleemloos, en ik heb nu een glimmende Gnome 2.8 desktop :-). Ze sturen trouwens ook helemaal <blink>gratis </blink> Ubuntu-CD's naar iedereen die ze hebben wil.

misc

Met dit python-scriptje kun je html-pagina's genereren om elke browser te crashen... Elke browser? Nou, (e)links, lynx en w3m zijn veilig, zo lijkt het :-), wat betreft de grafische browsers houdt IE het het langst uit. Maar goed, een goede manier om crashes te generen, en vervolgens de fouten te verhelpen!

De brief van de vrienden van Van Gogh aan Mohammed Bouyeri (nu al in Wikipedia!) is hilarisch.


0 Reacties:

Een reactie plaatsen


Emacs, the UberEditor Powered by Blogger